Labdarúgás

2023.11.26. 16:02

Paprikás hangulatú találkozón győzött a Szolnok a Martfű ellen – galériával

Bár akadt hiányzó egyik és másik oldalon is, mindkét csapat győzelemmel szerette volna megszilárdítani pozícióját a tavaszi folytatás előtt. Végül ez elég érdekes körülmények között a Szolnoki MÁV csapatának sikerült.

Jegesi László

A küzdelmes találkozón végül Lengyel Béláék (labdával) gyűjtötték be a három pontot a Martfű ellen

Fotó: Mészáros János

NB III. Dél-Keleti csoport, 17. forduló

Martfűi LSE–Szolnoki MÁV FC  1–2 (1–0)

Martfű, 600 néző, vezette: Fehérvári Patrik (Topálszki Sz., Balogh B.)

Martfű: GERHÁT  – Polyák (Telinger, 61.), DRASKÓCZI (Kinyig, 81.), MLINÁRCSIK, Székely D. – ASZTALOS, Vadas, KASIK (Csúri, 81.) – Desnica (Tóth N., a szünetben), KRISKA (Szabó T., 58.), PINTÉR V. Edző: Czinkon Szabolcs.

Szolnok: CSÁKI – Pelles, TISZA, KARDOS, Szabó R., Kópis – Lengyel B., Demeter (Sitku, 61.) – Kató, BUSA, Iván M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Pintér V. (23.), ill. Busa (48.), Kardos (61. – tizenegyesből)

Kiállítva: Vadas (37.), Székely (59.) ill. Kardos (95.)

A Martfű nem számíthatott Ladányi Patrik kapus játékára, míg a vendégeknél a tizenhét éves Pinto Mario hiányzott a keretből. A bal oldali védő remekül illeszkedett be ősszel csapatába, a Körösladány ellen azonban megsérült. Térdét csütörtökön műtik, felépülése várhatóan három hónapot vesz majd igénybe. Pótlása azért sem volt egyszerű, mert újabb fiatalt kellett csatasorba állítani. Kató Tamásra esett Horváth Csaba edző választása, aki még alig múlt el tizenhat esztendős. De mivel ő támadó, a tréner némi szerkezetátalakítást is végre hajtott a mérkőzés előtt.

A találkozó további érdekessége volt, hogy dr. Kardos Norbert az első három fordulóban még a Martfűt erősítette, a szakmai stáb lemondása után az ötödik körtől kezdve azonban már a MÁV védelmének tengelyében állt – ezúttal pedig egykori csapattársaival nézhetett farkasszemet. Népes szolnoki szurkolótábor is elkísérte csapatát a mérkőzésre, akik közül szinte mindenki vendég győzelmet várt.

A találkozó elején azonnal magához ragadta a kezdeményezést a vendég gárda és pár percig a térfeléről sem engedte ki ellenfelét. A kezdeti megilletődöttségen hamar túl esett azonban a pályaválasztó és gyors támadásokkal igyekezett megzavarni ellenfele védelmét. A forgatókönyv sokáig nem változott, a MÁV rendületlenül támadott, a Martfű pedig ellenakciókkal próbált helyzeteket teremteni. A kapuk az első húsz perben nem igazán forogtak veszélyben, a hazaiak azonban az első kapura lövésükből gólt szereztek. Egy előre ívelt labdát Pintér Viktor a bal oldalról keresztbe vezetett, majd kilőtte a rövid sarkot (1–0). A vezető találat jót tett a mérkőzésnek, a tiszazugi alakulat azonban továbbra is stabilan védekezett, amellyel Lengyel Béláék nem tudtak mit kezdeni. A félidő hajrájában a Lengyellel szembeni durva szabálytalanság borzolta a kedélyeket, ami után Vadas Gergőt ki is állította a játékvezető. A vendég együttes még nagyobb fölénybe került, de nem tudta kihasználni létszám fölényét, csak lehetőségekre tellett erejéből.

Bennragadt az öltözőben a házigazda, hiszen a második félidő szolnoki góllal indult, Kópis Róbert bal oldali beadására Busa Bence érkezett jól, és a labda átvétele után a jobb sarokba lőtt (1–1).  A Szolnok elkapta a fonalat, de a hazai együttes sem hagyta magát. Negyedóra múltán viszont minden eldőlni látszott, amikor is egy szöglet után a fejelni készülő Kardos Norbertet hátulról meglökték. A megmozdulásért Székely Dávid megkapta második sárga lapját, vagyis ő is a kiállítás sorsára jutott – a büntetőt pedig maga a sértett értékesítette (2–1). Czinkon Szabolcs csapata még így sem adta fel, azonban és mindent egy lapra feltéve kilenc emberrel is próbált a szolnokiak kapujának közelébe férkőzni. Ez egy-két esetben sikerült is neki, meleg pillanatokat okozva Csáki Kálmán kapuja előtt – a hálóőr viszont két alkalommal is résen volt. Egyértelmű, hogy nem dőlt el a meccs, a kettős emberhátrányban játszó újonc cserékkel frissítve, utolsó vésztartalékait is mozgósította az egyenlítés érdekében. A másik oldalon is akadtak persze lehetőségek, két ízben is a kapufa mentette meg a góltól a hazai gárdát, így a lefújás pillanatáig tartogatott izgalmakat az összecsapás, az eredmény azonban nem változott, és 2–1-re nyert a Szolnoki MÁV.

Czinkon Szabolcs: – Ezen a napon Dávid nem hogy parittyával, tankkal és ágyúval sem tudta volna legyőzni Góliátot. Büszke vagyok a csapatomra, a meccsen nálam egyértelműen ők voltak a győztesek, hiszen kilenc emberrel is akadtak lehetőségeink a gólszerzésre.

Horváth Csaba: – Gratulálok csapatomnak egész évi teljesítményéhez. A második félidőben a kettős emberelőny ellenére bután játszottunk és nagyon megszenvedtünk a győzelemért.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában