Labdarúgás/ Galériával

2023.11.12. 17:45

Simán győzött a Szolnoki MÁV

Már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Szolnoki MÁV, a második játékrészben pedig tovább növelte előnyét, így magabiztosan nyert a Füzesgyarmat ellen Horvát Csaba együttese.

Jegesi László

Négy gólt is ünnepelhetett a Szolnoki MÁV a Füzesgyarmat ellen

Fotó: Kiss János

NB III., Dél-Keleti csoport, 15. forduló

Szolnoki MÁV FC–Füzesgyarmati SK  4–1 (2–0)

Szolnok, 400 néző, vezette: Takács Ákos (Sztányi, Kovács Z.)

Szolnok: ULVICKI – Sitku (Dudok, 64.), Kardos (Ledacs-Kiss, 76.), Szabó R., PINTO – Lengyel B. (Lengyel G., 76.), TISZA K., Pelles (Demeter, 64.) – Barna V., (BAKTI 57.), Busa, IVÁN M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Iván M. (15., 27., 70.) Busa B. (74.) ill. Szabó B. (57.)

Győzelemre készült a Szolnok a tabellán mögötte lévő Füzesgyarmat ellen, bizakodását az elmúlt hetekben felfelé ívelő formájára alapozta.

De nem csak a hazaiak, ellenfelük is úgy gondolta, hogy lehet keresnivalója a mérkőzésen. Sikerük esetén ugyanis utolérhették volna őket a tabellán. Ennek megfelelően nagy vehemenciával vetették magukat a küzdelembe a felek. Kiegyenlített játék jellemezte az első tíz percet, majd fokozatosan átvette az irányítást a Szolnok, és negyedóra elteltével meg is szerezte a vezetést – Sitku László beadását Iván Milán bólintotta a kapu bal oldalába (1–0). Lendületben maradt a pályaválasztó, kevés teret adott a Füzesgyarmatnak. A feltolt védekezés hamarosan újabb gólt eredményezett. Történt, hogy Pinto Mario a bal oldalon becsúszva szerzett labdát, beadását Iván ezúttal lábbal továbbította a hálóba (2–0). A második bekapott gól már ébresztőt fújt a vendégeknek, akik egyre többször átmerészkedtek a másik térfélre. Ulvicki Attila kapusnak azonban csak egy ízben kellett közbeavatkoznia igazán, a Tisza-partiak ellentámadásaiban viszont rendre benne volt a gólveszély – Barna Viktor lábbal, Tisza Kálmán pedig fejjel szeretett volna túljárni a Füzesgyarmat kapusának eszén, hiába.

A második félidő vendég rohamokkal indult, amelyekben már több átütőerő volt és mintegy tíz perc múltán szépíteniük is sikerült egyéni akció nyomán (2–1). Lengyel Béláék mintha bennmaradtak volna az öltözőben, túlságosan kényelmesen mozogtak a vezetés birtokában. Ezúttal a Békés vármegyei alakulat nem engedte kibontakozni ellenfelét, akiknek edzője cserékkel igyekezett felrázni fiait. Busa Bence két lesgólja azonban jelezte, visszatért a meccsbe Horváth Csaba legénysége. A feszült légkört Iván Milán harmadik (3–1), majd három perc múlva Busa első gólja (4–1) oldotta, a biztos vezetés tudatában pedig újabb fiatal játékosok léphettek pályára a hazaiaknál. A hajrában tovább növelhette volna előnyét a csapat, de már nem jól sáfárkodtak játékosai a helyzetekkel.

Horváth Csaba: – A körülményekkel is meg kellett küzdenünk, nagyon mély volt a talaj. Sok hibát vétettünk a mérkőzésen, ennek ellenére ha belőjük helyzeteinket akár nagyobb arányban is győzhettünk volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában