Kézilabda

2023.11.29. 10:00

Székács-siker a rangadón, fontos meccset húzott be a Mezőtúr

Az NB II.–es bajnokság kilencedik fordulójában újabb rangadót nyert a Mezőtúr. A Székács nyerte a vármegyei csapatok csatáját a Túrkevével szemben. A szolnoki gárda nem tudott meglepetést okozni a listavezető Csömör ellen.

Varga Csaba

A törökszentmiklósi Székács edzője, Szloska Krisztián (középen) elégedett volt az övéi teljesítményével

Fotó: Mészáros János

G-csoport

Székács KE-GÉF-PRO–Túrkevei VSE 33–21 (16–8)

Törökszentmiklós, 250 néző. V.: Bodnár G., Dohány R.

Székács: Berki – Nyeső 3, Szöllősi 4, Holló 8 (3), Takács P., 2, Dócs 8, Csanádi 1 Csere: Subicz és Rizinger (kapusok), Buday 2, Kovács A., Monoki 1, Cseuz, Sütő 2, Nyikos, Zsigmond G. 2. Mb. edző: Baranyi Antal.

Túrkeve: Kiss A.– Keresztes M. 5, Keresztes I. 5, Ács 5, Debreczeni 3 (1), Dékány, Kelemen. Csere: Jánosa (kapus), Simon I., Nagy I., Szeremi 3. Edző: Patocskai László.

Hat hét után ismét hazai közönség előtt léphetett pályára a Székács, ellenfele a szomszédvár Túrkeve csapata volt. A mérkőzés elején már futószalagon termelte a gólokat a hazai legénység, amely nemcsak támadásban, hanem védekezésben is kitett magáért. A második játékrész sem hozott izgalmakat, a miklósiak közül mindenki játéklehetőséget kapott. A betegségéből felépülő Zsigmond Gergő először lépett pályára az idei szezonban, és két góllal tette le a névjegyét. A címvédő házigazdák fél gőzzel is magabiztosan nyertek.

– Könnyed győzelmet arattunk, ezért elismerés jár a fiúknak – mondta a Székács edzője, Szloska Krisztián, aki eltiltása miatt a lelátóról követte figyelemmel a mérkőzést. – Szombaton nehéz meccs vár ránk, a Dabast fogadjuk, amire nagyon készülünk.

Szolnoki KCSE–Csömör KSK 31–38 (13–16)

Szolnok, 100 néző. V.: Kovács I., Simó A.

Szolnok: Pallér – Kovács I. 3, Bagdi 2, Rékasi 3 (2), Gál D. 2, Cselovszki 3, Csibrány 4 (1). Csere: Boldog (kapus), Nagy Á. 8, Seres, Szűcs H., Varga R. 3, Arany 1, Kádár B. 2, Lengyel M. Edző: Kovács Attila.

Küzdött, hajtott a szolnoki legénység a listavezető Csömör ellenében. Kiegyenlített első félidő után a második játékrész közepére a rutinos vendégek hétgólos előnyt építettek fel, amit meg is tartottak a lefújásig.

További eredmények: Mizse KC–Dabas II. 32–29, PLER-Bp. II.–Üllő KSK 40–34.

A G-csoport állása: 1. Csömör 16 pont, 2. Székács KE 13, 3. Mizse KC 12, 4. Dabas II. 10, 5. Üllő 10, 6. PLER-Bp. II. 6, 7. Szolnok 3, 8. Túrkeve 2 pont.

H-csoport

Mezőtúri AFC-Syngenta–Makói KC 26–24 (13–14)

Mezőtúr, 250 néző. V.: Bozó Z., Mezei Z.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 4, Csige 8 (1), Schnetter 1, Murányi 4, Soós B. 5, Zvolenszki 1 (1). Csere: Molnár B. (kapus), Farkas K. , Kovács T. 1,, Tusjak 2, Sárosi, Losonc, Kun Z. Edző: Csizmadia Tamás.

Az elmúlt évadban ezüstérmes Mezőtúr és a bronzérmes Makó ezúttal is hatalmas meccset vívott egymással. Mindkét csapat jól védekezett és a kapusok is rendre a helyükön voltak. A rangadó a hajrában dőlt el a listavezető hazaiak javára.

– Igazi rangadó hangulatban, végig kiélezett, nagy csatát vívtunk a Makóval – nyilatkozta lapunknak Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – Egylabdás meccs volt, nagyon fontos győzelmet arattunk, ami még jól fog jönni a végelszámolásnál. Köszönjük közönségünknek a szurkolást, nagyon kellett a segítségük.

További eredmények: Berettyóújfalu– Orosháza 24–44, Kondoros–Békés U21 31–32, Újkígyós–Szeged III. 33–35.

A H-csoport állása: 1. Mezőtúr 16 pont, 2. Orosháza 15, 3. Makói KC 12, 4. Újkígyós 9, 5. Szeged III. 6, 6. Kondoros 6, 7. Békés U21 4, 8. Berettyóújfalu 4 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában