Lábtoll-labda

2023.11.28. 07:00

Tripláztak az újszásziak az országos bajnokságon

Három újszászi és egy nagykanizsai győzelem született a 27. felnőtt lábtoll-labda országos bajnokságon, amelynek az újszászi sportcsarnok adott otthont a napokban.

Varga Csaba

A dobogó tetején a magyar bajnok újszászi együttes (Kovács Evelin, Kovács Brigitta, Farkas Lilla, Diós Letícia)

Fotó: ifj. Fehér János

A seregszemlére öt klub 64 versenyzője nevezett. A megméretés férfi és női csapatmérkőzésekkel indult, a lányoknál öt együttes vívott körmérkőzést egymással, miközben a fiúknál tizenkét egység harcolt a győzelemért.

A hölgyeknél a címvédő, házigazda Újszászi VVSE (Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Kovács Evelin) tavalyi győzelmét megismételve ismét bajnoki címet szerzett. Őket csak döntőbeli ellenfelük a Cserszegtomaj SK csapata tudta megszorongatni, de mindkét szettet magabiztosan nyerték Kovácsék. A bronzérmet az új felállásban játszó másik újszászi együttes (Dániel Petra, Hornyák Erzsébet, Kovács Boglárka, Szaszkó Dorka) nyerte meg.

A férfiaknál a nagykanizsai legénység kvalifikálta magát a döntőbe, miután három szettben verte a pusztaszerieket. A másik ágon két újszászi egység találkozott, végül a feltörekbő, fiatal játékosokból álló együttes (Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás) három játszmában bizonyult jobbnak a rutinos klubtársaik (Fehér János ifj., Ráski Lajos, Sipos Péter, Tóth Gábor) ellen, akik bronzéremmel vigasztalódtak. A döntőben kijött az előző meccsek fáradsága az újszászi fiatalokon, így a kanizsaiak a vártnál könnyebben győzték le őket.

Női egyéniben tizenhatan indultak. A negyeddöntőben több meccsen is borult a papírforma, többek között kiesett a dobogóra esélyes Szaszkó Dorka és Kovács Brigitta is. Az elődöntőben Farkas Lilla az idei utánpótlás bajnok Dániel Petrát győzte le, Udvari Boglárka pedig Kovács Evelin lendületes kezdését állította meg, majd fordította meg a mérkőzést. A fináléban a rutinos Farkas Lilla szerezte meg a győzelmet, ezzel immár 7. bajnoki címét könyvelhette el.

A harmincöt férfi játékost számláló mezőny első elődöntőjében Rab Alexander Fehér Zsoltot két szettben búcsúztatta. A másik párban Tóth Gábor a fiatal zala megyei Palotás Dominikot győzte le. A döntőben végül a két újszászi kiválóság összecsapásának lehettünk szemtanúi. A kiváló szervákat adó és a pályán gyorsan mozgó Rab Alexander két játszmában győzte le a 25-szörös bajnok Tóth Gábort.

Az országos bajnoksággal véget értek a felnőtt korcsoportos versenyzők számára az idei ranglistaviadalok. Levezetésként néhányan a cserszegtomaji 23 órás lábtoll-labda maratonon, valamint a decemberi footbag Európa-bajnokságon fogják folytatni a versenyzést a következő hetekben.

Az OB eredményei:

Férfiak, egyéni: 1. Rab Alexander, 2. Tóth Gábor (mindkettő: Újszászi VVSE), 3. Fehér Zsolt (Pusztaszer), 4. Palotás Dominik (Cserszegtomaj).

Csapat: 1. Nagykanizsa ZSE (Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre), 2. Újszászi VVSE (Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás), 3. Újszászi VVSE (ifj. Fehér János, Ráski Lajos, Sipos Péter, Tóth Gábor), 4. Pusztaszeri PISZE SE (Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt, Simon Márk).

Nők, egyéni: 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2 Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK), 3 Dániel Petra, 4. Kovács Evelin (mindkettő: Újszászi VVSE).

Csapat: 1. Újszász VVSE (Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Kovács Evelin), 2. Cserszegtomaji SK (Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gyalog Csenge, Udvari Boglárka), 3. Újszász VVSE (Dániel Petra, Hornyák Erzsébet, Kovács Boglárka, Szaszkó Dorka), 4. Újszász VVSE (Agócs Laura, Nagy Leila, Zsákai Dzsenna).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában