Kézilabda

2023.12.23. 15:00

Debrecenben vívhatja ki válogatottunk az olimpiai indulást

A kenderesi Bordás Rékával, illetve a Mezőtúri Juhász Grétával a soraiban női kézilabda-válogatottunk decemberben kiharcolta a vb-n az olimpiai selejtezőn való indulást, amelyet Debrecenben rendeznek meg.

Kovács Levente

Hazai közönség előtt lép pályára női kézilabda-válogatottunk az olimpiai selejtezőben

Fotó: Illyés Tibor/ MTI

Immáron hivatalos, hogy Debrecenben vívhatja ki női kézilabda-válogatottunk az olimpiai indulást. 

Mint arról korábban beszámoltunk, női nemzeti együttesünk a tizedik helyen végzett a dán, norvég, svéd közös rendezésű világbajnokságon, amely még olimpiai selejtezős pozíciót ért. 

Később az is kiderült, hogy Kamerunnal, Japánnal és Svédországgal kerültek egy csoportba a mieink, a kvalifikációs tornát pedig április 11. és 14. között rendezik Debrecenben, így a magyar csapat hazai közönség előtt vívhatja ki az olimpiai indulást. 

Minden négyesből két csapat váltja meg a jegyét a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra, ami azt jelenti, hogy Bordás Rékáéknak két együttest is meg kell előzniük a továbbjutás érdekében. 

Kamerunnal és Svédországgal már találkozott válogatottunk a vb-n, előbbit 19 góllal legyőzte, utóbbitól pedig négy találattal kikapott. 

Japánnal tehát nem találkozott nemzeti csapatunk legutóbb a világbajnokságon, azonban érdemes lesz odafigyelni az ázsiaikra is, akik a harmadik helyen végzett Dániát is legyőzték a középdöntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában