Labdarúgás

2024.01.09. 07:30

Elárasztják a női focisták a szolnoki pályákat

Egyre több lány húz futball cipőt a Szolnoki MÁV FC-nél, a legnagyobbaktól egészen a hétévesnél is fiatalabbakig van igazolt játékosa a klubnak. A MÁV-nál figyelnek arra is, hogy női focistáik megfelelően fejlődjenek.

Jegesi László

A sport mellett a tanulásra is lehetőséget biztosítanak a MÁV FC női együtteseinél

Fotó: Facebook / Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A Szolnoki MÁV tehetségközpontjában lányok is rúgják a labdát szép számmal, egyre többen húznak futball cipőt a szebbik nem képviselői közül. Lázár Máté edző rendkívüli munkája is benne van abban, hogy a hölgyek valósággal elárasztják a pályákat szinte minden nap – ennek köszönhetően egészen az U7-es korosztályig rendelkezik igazolt játékosokkal és csapatokkal a klub.

A vezetőedző Mezőtúrról sok lányt irányít Szolnokra, akik többségének – leginkább középiskolás korban – tanulási lehetőséget is biztosítanak. A legkisebbeket egyelőre intézményi szinten képzik, az érintettek iskolai és óvodai programokon keresztül igyekeznek elsajátítani a labdarúgás alapjait. A tizennégy évesek már bajnoki mérkőzéseken szerepelnek, igaz csak háromnegyed pályán és kisebb kapukra játszanak. Az U16-os és U19-es korosztályok a Regionális bajnokság Délkeleti csoportjaiban pallérozódnak, ahol ősszel vegyes eredményeket értek el. Mindkét csapatuk negyedik, ám a fiatalabbakat mindössze két pont választja el a második helytől. Gólfelelősük Molnár Liza Szonja – aki együttese találatainak harmadát szerezte –, a góllövőlista élmezőnyéhez tartozik. A nagyobbak lemaradása a dobogótól már jóval tekintélyesebb, legeredményesebb játékosuk Hegedűs Anna Katalin viszont tizenhat találattal harmadik a legpontosabban tüzelők versengésében.

A felnőtt alakulat nem tudott igazán összeállni ezidáig, a női NB II. Keleti csoportjában csak a tizedikek és többnyire még ifjúsági korú fiatalok alkotják a keretet. Ám ez illeszkedik a női szakágban dolgozók elképzeléseihez, mely szerint azok a lányok, akik megállják a helyüket az idősebbek mezőnyében is, lehetőség szerint játszanak és edzenek rendszeresen a nagyobbak között a fejlődésük érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában