Labdarúgás

2024.02.02. 07:30

Az első tízbe vágyik a Kenderes

Új edzővel kezdte a szezont a Kenderesi VSE, Gulyás Gyulát azonban kilenc fordulót követően leváltotta a vezetőség. A helyét Csillag Sándor vette át, aki szerint akár az első tízben is végezhet a gárda az idény végén.

Kovács Levente

A kenderesiek csupán három győzelemnek örülhettek az ősszel, tavasszal jobb eredményben bíznak

Fotó: Kenderesi VSE/Facebook

Megerősödött kerettel és új edzővel, Gulyás Gyulával indította a szezont a Kenderes. A csapat szereplése azonban elmaradt a várttól, így október végén edzőt váltott a klub. Gulyás kilenc meccsen irányította az együttest, ez alatt nyolc pontot gyűjtött. A kispadra a tavalyi szezonban a Kisújszállás együttesét irányító Csillag Sándor ült le, aki szerint több van a gárdában, mint amit a tabella jelenleg mutat. 

– Örültem Koszta Kálmán klubelnök megkeresésének – tekintett vissza Csillag Sándor. – Tudomásom szerint morális problémák voltak a csapatnál, és új impulzusokat akart hozni a vezetőség, emiatt esett rám a választás. Úgy gondolom, sokkal több van a srácokban, akikkel előrébb tudunk lépni a tabellán. Tudtam, hogy mi vár rám, amikor átvettem az együttest. A minimális elvárást teljesítettük, a Kunhegyes elleni kötelezőnek mondható győzelmet sikerült hozni, illetve a Tószeggel szembeni döntetlen is vállalható eredmény. Ezek mellett viszont négy nagyon nehéz meccset kellett játszanunk a Törökszentmiklós, a Tiszaföldvár, a Jászfényszaru és a Szajol ellen, amelyeken nem sikerült a bravúr.

A Kenderes egyéni futásokkal kezdte a felkészülést január második hetében, a harmadik héttől viszont már a közös munka is elkezdődött. Heti három edzés mellett egy gyakorlómérkőzéssel készül az együttes a februári 18-i rajtra, amikor is Csillagék a Tiszagyendát fogadják majd.

A kenderesiek két edzőmeccset már lejátszottak, kikaptak a Hajdúszoboszlótól 2–1-re, a vármegye II.-es Besenyszögtől pedig 5–2-re. Az edző elmondása alapján a mérkőzéseken elsősorban nem az eredmény a fontos, sokkal inkább a megfelelő erőnlét megszerzésére összpontosítanak. A csapat legközelebb a Mezőtúrral találkozik szombaton  12 órakor az örményesi műfüves pályán, egy héttel később pedig ugyanezen a helyszínen szombaton délben a Szajollal mérkőznek meg.

Távozott a csapattól a télen Fegyverneki Zsigmond és Balogh Tibor is, előbbi külföldre, utóbbi pedig Nyíregyházára költözött. Az együttes eddigi egyedüli érkezője az a Balla Dávid, akivel Csillag Sándor már dolgozott együtt korábban a Kisújszállásnál, mellette pedig még egy támadó megszerzésén dolgozik a klub.

– A minimális célunk a bennmaradás elérése – beszélt a tavaszi idényről a vezetőedző. – Ezenkívül van esélyünk, hogy a legjobb tízben végezzünk, de a kilencedik, vagy akár még a nyolcadik hely elérése is realitás lehet. Ehhez egyénileg és csapatszinten is fejlődnünk kell, főleg támadásban. Jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket, hogy ezáltal több pontot is szerezzünk.

 

A Kenderes őszi eredményei: 

Tiszagyenda–Kenderes 2–6, Kenderes–Rákóczifalva 0–4, Jánoshida–Kenderes 2–1, Kenderes–Kisújszállás 1–1, Kenderes–Mezőtúr 0–6, Kenderes–Lurkó Focimánia 1–1, Jászberény–Kenderes 3–1, Kenderes–Kunszentmárton 3–2, Cserkeszőlő–Kenderes 2–1, Kenderes–Kunhegyes 4–1, Törökszentmiklós–Kenderes 2–0, Tiszaföldvár–Kenderes 6–0, Kenderes–Jászfényszaru 0–3, Szajol–Kenderes 6–1, Kenderes–Tószeg 2–2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában