Labdarúgás

2024.02.23. 07:30

Vármegye I.: Férfias küzdelem várható a Szajol és a Törökszentmiklós derbijén

Apróságokon múlhat a szomszédos települések csatája, a Szajol–Törökszentmiklós. Az edzők sok párharcra, a szurkolók pedig rengeteg gólra – és persze győzelemre – számítanak a találkozón mindkét oldalon a vármegye I. 17. fordulójának rangadóján.

Kovács Levente

Szombat, 14.30

Szajol KLK–Törökszentmiklósi FC

A helyiek El Clásicónak is hívják a két csapat találkozóját, köszönhetően annak, hogy mindkét együttes meghatározó tagja a vármegyei labdarúgásnak. Emiatt is minden évben nagy figyelmet kap a mérkőzés a szurkolóknál, illetve a kluboknál.

Lucza Tamáséknak (jobbra) határozottnak kell lenniük a Szajol kapuja előtt
Fotó: MW Arhív

Az őszi összecsapáson a Törökszentmiklós könnyed, 4–0-s győzelmet aratott a Szajol ellen, Papp Erik együttese pedig szeretne visszavágni az augusztusi kudarcért.
A szajoliaknál történtek változáson a télen, a csapat edzője, Balogh Pál az NB II.-es Tiszakécskéhez szerződött, Vincze Patrik pedig az NB III.-as Martfűhöz igazolt. Az együttes irányítását Papp Erik vette át, a kerethez pedig két rutinos játékos, Szentmiklósi Dániel és Hevesi-Tóth Tamás is csatlakozott. 

A „sérülések” sem kerülték el a Szajolt, Németh Tamás fogműtétét követően várhatóan még sokáig nem lesz bevethető, ahogy Csernus Csaba sem, aki pedig keresztszalag-szakadást szenvedett. A legutóbbi, Jászfényszaru elleni meccsen ráadásul Polónyi Zsombor is kiesett, miután ütközött a kapussal, és rövid ideig az eszméletét is elvesztette, így néhány hétig ő sem léphet pályára. A Törökszentmiklósnál egyedül Ágoston Kristóf játékára nem számíthat Gergely Mátyás eltiltás miatt.

A férfias küzdelem szinte biztos a mérkőzésen, a találkozó kimenetele viszont közel sem az, hiába állnak jelenleg kedvezőbb helyzetben a vendégek a tabellán. 

Mesterszemmel

Papp Erik, a Szajol KLK vezetőedzője: – Sok nézőre számítunk, a szurkolók érzik a meccs fontosságát a szomszédos Törökszentmiklós ellen. Az őszi csapathoz képest meghatározó játékosok estek ki, ezért még idő kell, hogy formálódjunk. Jó erőkből áll a Miklós, rutinos együttesről van szó, amelynek több vesztenivalója lesz a meccsen. Úgy gondolom sokkal inkább a küzdelem dominál majd a szép játék helyett, apró dolgokon múlhat a találkozó sorsa. Fontos lesz, ki mennyire akarja majd a sikert, meddig tud küzdeni, illetve a helyzeteknél mennyire tud koncentrálni. Természetesen hazai pályán győzelemre játszunk, ha előrébb szeretnénk lépni a tabellán, akkor erre a három pontra is szükségünk lesz.

Gergely Mátyás, a Törökszentmiklósi FC vezetőedzője: – Izgalmas és fordulatokban gazdag mérkőzést várok, amelyen a célunk nem lehet más, mint a három pont megszerzése a megerősödött Szajol ellen. Mindig kiemelt figyelmet kap ez a mérkőzés, a heti munkánkat is ehhez igazítottuk. Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, kisebb a pálya, emiatt sok párharcra számítok, illetve gyorsabb gondolkodást is igényel. Fontos lesz, hogy megnyerjük a párharcokat, mert úgy gondolom ez dominál majd a meccsen, illetve, hogy mit enged meg a pálya talaja. Az egyéni villanások, illetve a kapu előtti határozottság dönthet majd, hogy a lecsorgó második labdákat milyen arányban tudjuk megszereni és értékesíteni.

További mérkőzések:

Szombat: Tószeg–Jászfényszaru, Mezőtúr–Kunszentmárton, 14.30, Kisújszállás–Cserkeszőlő, 15.00, Lurkó Focimánia–Jászberény, 16.00, (Szolnok), Rákóczifalva–Kenderes, 18.00 (Szolnok). Vasárnap: Tiszagyenda–Tiszaföldvár, Jánoshida–Kunhegyes, 14.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában