Kosárlabda

2024.02.14. 06:55

Piros-fekete csapatok csatáján győzne az Olajbányász

A 21. forduló mérkőzései következnek az elvonalbeli bajnokságban, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász az OSE Lions otthonában, vagyis Oroszlányban vendégeskedik, ahol szerdán 18 órakor lesz az első feldobás.

Varga Csaba

Rudner Gábor (balra) és társai győzni akarnak az Oroszlány otthonában is

Fotó: Hunbasket.hu

Már csak hat forduló van hátra a bajnokság alapszakaszából, és szinte minden egyes pozícióért nagy harcban állnak a csapatok. Az más kérdés, hogy az első és második hely már elkelt, az előbbi pozíciót a Falco és az Alba Fehérvár egymás közt dönti majd el. Az Olaj a harmadik helyen tanyázik a DEAC-cal egyetemben, előre már nem tudnak lépni, ám mögöttük óriási a tülekedés, hiszen a hetedik ZTE is csak két győzelemmel gyűjtött kevesebbet náluk. Ellenben az utóbbi gárda is csak két sikerrel áll jobban, mint a sereghajtó Kecskemét. Épp ezért sokat nyomnak latban az egymás elleni eredmények, hiszen azonos pontszán esetén, ezek rangsorolnak majd a csapatok között. 

Az Olajbányász annak az Oroszlányak az otthonában szerepel szerdán este, amelynél 76–70-re bizonyult jobbnak a felek tavaly november 17-i tiszaligeti összecsapásán. A három hónnappal ezelőtti meccsen még Simon Petrov edző irányította az ugyancsak piros-fekete mezes oroszlányiakat, tőle viszont Váradi Kornél vette át a posztot.

A korábban játékosként két évadot Szolnokon töltő Váradi így nyilatkozott az OSE honlapján a szerdai találkozó előtt: – Egy újabb komoly ellenfél vár ránk a szünet előtti utolsó mérkőzésen. Megítélésem szerint a Szolnok egy top hármas szintű csapat. Nagyon fontos győzelmet arattunk Kecskeméten, remek egyéni teljesítmények mellett igazi csapatmunka volt. A Szolnok ellen is végig nagyon fókuszáltan és agresszívan kell játszanunk. Bár továbbra sem vagyunk betegségek és sérülések miatt könnyű helyzetben, szeretnénk megszerezni egy újabb győzelmet a pihenő előtt.

Az Olajbányász is fontos meccset nyert az előző fordulóban, erről is beszélt a csapat bedobója, Rudner Gábor.

– Minden szempontból jót tett nekünk a Szeged elleni győzelem – mondta hírportálunknak a játékos. – Egyértelmű, hogy szeretnénk megtartani harmadik helyünket, ahhoz viszont nyernünk kell Oroszlányban. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert a leendő vendéglátónk is hasonló stílusban játszik, mint a Szeged. Épp ezért a tranzíciós játékuk lassításán és a betörések megállításán lesz a hangsúly. Minél kevesebb hibával játszunk, annál több esélyünk lesz a győzelemre. Az elmúlt évadban két ponttal kikaptunk Oroszlányban, most eljött a visszavágás ideje.

A 21. forduló műsora:

Szerda: Falco KC–Kecskemét, Kaposvár–Alba Fehérvár, Szedeák–Körmend, Atomerőmű SE–ZTE KK, Oroszlány–NHSZ-Szolnoki Olajbányász, 18.00. Bp. Honvéd–NKA Pécs, 19.00. Csütörtök: Sopron–DEAC, 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában