Vízilabda

2024.03.02. 14:09

Hazai rangadóval folytatja a Szolnoki Dózsa

A világversenyek miatt három hónapig szünetelt az élvonalbeli bajnokság, szombaton azonban már a középszakaszban találkoznak a csapatok. A Szolnoki Dózsa Praktiker az OSC-Újbudát fogadja 16 órától a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

A hét fordulón át tartó középszakaszban az 1–8. és a 9–14. helyezettek egymás ellen játszanak. Azok a csapatok, amelyek az alapszakaszban hazai medencében játszottak, a folytatásban vendégként szerepelnek majd. A középszakasz végén az 1–4. helyezettek az érmekért, a további együttesek pedig az egyéb helyekért küzdenek majd. 

MJA_0948
Bizonyítani szeretne csapatával Hangay Zoltán
Fotó: Mészáros János

A Dózsa vendége az az OSC lesz, amelyet ősszel 12–9-re legyőzött. A feleket mindössze egy pont választja el egymástól, tehát fontos, hogy milyen eredmény születik szombaton. A fővárosiak állománya ismert, hiszen Bisztricsányi Dávid, Hárai Balázs, Salamon Ferenc, Tóth Márton, valamint Simone Rossi a rutint, míg Vígvári Vince és   Szalai Péter a fiatalságot képviselik Varga Dániel gárdájában.

Az ötödik szolnokiak igyekeztek jól kihasználni a bajnoki szünetet, az úszó- és kondiedzések mellett tesztmeccseket is játszottak a BVSC, a Miskolc és Szentes ellen. 

– Azok a csapatok szerepelnek majd jól a folytatásban, amelyek megfelelően használták ki a három hónapos meccsszünetet. Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésünk, ám ezt majd a mérkőzéseken kell bebizonyítanunk. Tudom, hogy közhely, de az lesz a győztes, aki kevesebbet hibázik a szombati rangadón

 – fogalmazott hírportálunknak Hangay Zoltán, a Dózsa edzője.

Az első forduló műsora, szombat: Szolnoki Dózsa Praktiker–OSC, 16.00. BVSC–Kaposvár, Szeged–Ferencváros, 17.00, Bp. Honvéd–Vasas, 19.00.

A felsőház állása: 1.FTC 21 pont, 2. Vasas 15, 3. BVSC 15, 4. OSC 10, 5. Szolnok 9, 6. Bp. Honvéd 7, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0.Varga Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában