Kosárlabda

2024.03.21. 14:00

Jakab Máté csapata ötödik lett az ausztrál ligában

A New Zealand Breakers vereséget szenvedett a negyeddöntőben, és ötödik lett az ausztrál kosárlabda-bajnokságban (NBL). A korábbi Olajbányász-edző, Jakab Máté másodedzőként tevékenykedik az aucklandi gárdánál, amely a rájátszásban a címvédőt is kiejtette.

Kovács Levente

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szolnoki Olajbányász felnőttcsapatának korábbi másodedzője, illetve az U20-as csapat vezetőedzője, Jakab Máté az ausztrál bajnokság egyik élcsapatához, a New Zealand Breakers-hez szerződött, ahol szintén másodedzőként dolgozik.

Basketball
Fotó: Shutterstock / Forrás:  Illusztráció

 

Az NBL idénye véget ért, a Breakers pedig az alapszakasz végén bejutott a rájátszásba, habár elveszítette egyik kulcsemberét, Anthony Lambet, aki tavaly még az NBA-ben szereplő Golden State Warriorsnál játszott. Az aucklandiek a rájátszás első körében legyőzték a címvédő, Sydney Kings együttesét, a negyeddöntőben viszont kikaptak az Illawarra Hawks csapatától, így az ötödik helyen végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában