Jégkorong

2024.03.11. 16:00

Lépéselőnybe került a Lehel HC az Andersen Ligában

Hazai győzelemmel kezdett Rusznyák Szilárd együttese az Andersen Liga rájátszásában a legjobb nyolc között.

Kiss Ádám

A Vasas elleni párharc első mérkőzését 8–3-ra nyerte meg a Lehel HC, ezzel lépéselőnybe került az elődöntőért folyó, két győzelemig tartó küzdelemben.

Lehel HC, Vasas, jégkorong
A kék mezes Lehel HC-nak nem okozott gondot a Vasas legyőzése az Andersen Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén
Fotó: Pesti József

Hat percet kellett várni az első Lehel HC gólra, Fedorin Roman talált be az angyalföldiek kapujába. A folytatásban ugyanennyi idő alatt már háromgólos vezetést szereztek a berényiek, a piros-kékek csupán szépíteni tudtak a harmad végén (3–1).

A második és a zárójátékrészben is a hazaiak akarata érvényesült, két gyors góllal már 5–1 volt az állás, majd harmadik harmadban már 8–2-re is vezettek a A Vasas elleni párharc első mérkőzését 8–3-ra nyerte meg a Lehel HC, ezzel lépéselőnybe került az elődöntőért folyó, két győzelemig tartó küzdelemben., a végeredményt pedig egy Vasas-találat állította be.

A párharc következő mérkőzését Budapesten játszák, március 16-án szombaton 21 órakor. Győzelme esetén a Lehel a legjobb négy közé kerül, a Vasas sikere esetén viszont egy harmadik találkozóra is sor kerül.

Lehel HC–Vasas SC 8–3 (3–1, 2–1, 3–1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában