Kézilabda

2024.03.06. 09:00

Az élről várhatja a folytatást a Mezőtúr csapata

A férfi NB II. alapszakaszának zárófordulójában a Mezőtúr és a Székács győzött, és ezzel a felsőházban folytatják szereplésüket, míg a Szolnok valamint a Túrkeve gárdája is alsóházban szerepel majd a március 23-án kezdődő küzdelmekben.

Varga Csaba
Kézilabda, Mezőtúri AFC
Jogos a mezőtúri kézilabda csapat öröme, hiszen az élről várja a felsőház küzdelmeit
Fotó: Facebook.com / Mezőtúri AFC

G csoport

Székács KE GÉF-PRO–Mizse KC 29–25 (15–10)

Törökszentmiklós, 300 néző. V.: Aczél A., Nagy L.

Székács KE: Berki – Holló 7, Takács P. 6, Dócs 5, Csanádi 4, Nyeső 3, Sütő 4 Csere: Subicz (kapus), Monoki, Szöllősi, Kovács A., Zsigmond Szikszay, Buday, Gelley. Edző: Szloska Krisztián.

A hazaiak kezdték jobban a felsőházi rangadót, kemény védekezéssel és Nyeső Péter lerohanásból elért góljaival magukhoz ragadták az előnyt. A döcögősen kézilabdázó vendégek igyekezték megtörni a Székács lendületét, de nem jártak sikerrel, a hazaiak magabiztos játékkal ötgólos előnyt szereztek a szünetig. A második játékrészben a lajosmizsei csapat elkezdte ledolgozni hátrányát, bő egy óra játék után már csak két gól volt a differencia a felek között. A hajrában azonban a miklósiak frissebbek voltak, Takács Péter és Sütő Döme találataival bebiztosították győzelmüket. Ezzel a törökszentmiklósi legénység fontos két pontot szerezve, a Lajosmizsét megelőzve a 4. helyről folytatja majd a felsőházi küzdelmeket.

– A jó erőkből álló Lajosmizsét remek játékkal múltuk felül. A felsőházi rájátszás szempontjából értékes pontokat szereztünk, ezért hatalmas elismerés illeti meg a fiúkat – nyilatkozta lapunknak Szloska Krisztián, a Székács edzője.

PLER U21–Szolnoki KCSE 45–31 (19–12)

Budapest, 100 néző. V.: Budai-Bock K., Wenczel T.

Szolnok: Pallér – Arany 3, Bagdi 2, Nagy A. 8 (1), Gál D. 2, Mihály Zs., 2, Csibrány 4. Csere: Boldog (kapus), Rékasi 4 (3), Kovács I. 1, Cselovszki 2, Nyikos 2, Varga R., Lénárd 1, Halász. Edző: Kovács Attila.

A szolnoki legénység nem tudta megszorítani fővárosi ellenfelét, amely a már mérkőzés elején ötgólos előnyt szerzett. A vendégek igyekeztek, de nem tudták megszorítani vetélytársukat. A második félidőben sem változott a játék képe, sőt a hajrában tovább építette előnyét a pestszentlőrinci alakulat. A Tisza-partiak pedig majd a bennmaradásért vívott harcban lesznek érdekeltek.

Dabas II.–Túrkevei VSE 28–25 (13–12)

Dabas, 100 néző. V.: Bab Á. Bodó Zs.,

Túrkeve: Kiss A. 1 – Keresztes M. 7 (1), Keresztes I., Simon I. 6, Debreczeni G., Kelemen G. 1, Szeremi. Csere: Jánosa (kapus), Ács 8 (1), Lukács 2, Ratkai, Debreceni B., Nagy T. Edző: Patocskai László.

A lelkesen és jól játszó túrkevei együttes végig méltó partnere volt a dabasiaknak. A hajrában is csak egy gól volt a két csapat közti különbség, ám a végjátékban a szerencsésebb és a jobban koncentráló hazaiak bebiztosították győzelmüket. Ezzel a keviek a sereghajtó pozíciójából várják majd az alsóház küzdelmeit.

További eredmény: Csömör–Üllő 37–27.

H csoport

Mezőtúri AFC-Syngenta–Újkígyós KC 37–32 (20–15)

Mezőtúr, 250 néző. V.: Győr Á., Hadas D.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 5, Schnetter 3, Kovács T. 7, Murányi 11 (2), Soós B. 2, Zvolenszki 3. Csere: Tusjak 2, Kun Z., Losonc, Lengyel M., Sárosi 1, Farkas K. 3. Edző: Csizmadia Tamás.

A listavezető mezőtúri csapat mintegy 45 percig kontrollálta a játékot, olykor öt-hat góllal is vezetett. Az ugyancsak felsőházas vendégek azonban felzárkóztak, és az 52. percben már csak egy gól volt a hátrányuk, 31–30. A hazaiak edzője Csizmadia Tamás időt kért, rendezte a sorokat, Kovács Tamásék pedig egy 6–2-es rohammal bebiztosították megérdemelt győzelmüket. Ezzel az élről várja a középszakasz rajtját a mezőtúri alakulat.

– Sokáig kontrolláltuk a játékot, ellenfelünknek azonban volt jó öt perce, és ezzel szorossá tették a meccset – mondta Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – Szerencsére a végjátékra sikerült összerázni magunkat, és szurkolóink segítségével behúztuk a meccset. Az alapszakaszban nyújtott teljesítményünk bizakodásra adhat okot a nehéznek ígérkező folytatásra, amikor majd oda-vissza meccseket vívunk a G csoport első négy csapatával a bajnoki címért.

További eredmények: Berettyó MSE–Kondoros 29–24, Békés U21–Orosháza 36–31, Szeged III.–Makó 34–31.

Innen folytatják, Délkeleti csoport:

A felsőház állása: 1. Mezőtúri AFC 10 pont, 2. Orosháza 9, 3. Csömör 8, 4. Székács KE 7, 5. Mizse KC 5, 6. Makó 4, Üllői KSE 4, 8. Újkígyós 1 pont.
Az alsóház állása: 1. Dabas II. 12 pont, 2. Szeged III. 8, 3. PLER U21 6, 4. Kondoros 6, 5. Berettyó MSE 6, 6. Szolnok 4, 7. Békési FKC U21 4, 8. Túrkeve 2 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában