Kézilabda

2024.02.29. 09:00

Félgőzzel is nyert a törökszentmiklósi Székács KE az NB II-ben

A Székács nyerte a Szolnok ellen a vármegyei csapatok csatáját. A Mezőtúr papírforma győzelmet aratott, míg a Túrkeve csak egy félidőn át tudta megszorongatni a Csömört az NB II-es bajnokságban.

Varga Csaba

Tulajdonképpen tét nélküli meccset vívott egymással a két régi rivális, hiszen a miklósiak majd a felsőházban, míg a szolnokiak az alsóházban folytatják a bajnokságot, és ezt az eredményt egyikük sem viszi magával a rájátszásba. 

Nem fért kétség a fehér mezes törökszentmiklósi csapat újabb győzelméhez az NB II-es bajnokság  G csoportjában
Fotó: Facebook.com / Székács KE

Székács KE–Szolnoki KCSE 25–21 (11–9)

Székács KE: BERKI – Nyeső, Gelley 1, Buday 1, SZÖLLŐSI 2, Csanádi 3, HOLLÓ 8 (1). Csere: SUBITZ, Pásztor G. (kapusok), DÓCS 7, Szikszay, Monoki 3. Edző: Szloska Krisztián.

Szolnok: Pallér – Arany 1, BAGDI 3, NAGY A. 3 (1), Gál D. 3, Mihály Zs. 1. Csibrány 1. Csere: Boldog (kapus), RÉKASI 4 (4), Kovács I. 1, Cselovszki 2, Nyikos 1, Szűcs H., Varga R. 1, Lénárd, Halász. Edző: Kovács Attila.

A gólerős Takács Pétert nélkülöző hazaiak csak arra vigyáztak, hogy látótávolságon kívül tartsák a lelkesen játszó vendégeket, ami lényegében sikerült is. Győzelmüket nem fenyegette veszély, de a szombati alapszakaszzárón több kell a miklósiaktól, ha le akarják győzni a Mizse KC csapatát, ez utóbbi meccs eredménye ugyanis be fog számítani a továbbvitt pontok tekintetében.

Szloska Kriszitán: – Magabiztosan nyertünk. Bár tartalékosan álltunk fel, de hazai pályán ilyen játékot nem engedhetünk magunknak a folytatásban.

Kovács Attila: – Ez a játék kevés volt a pontszerzéshez Törökszentmiklóson. A mutatott teljesítményünk azonban bizakodásra ad okot, hiszen a rájátszásban már a velünk hasonló tudású együttesekkel fogunk találkozni.

Csömör KSK–Túrkevei VSE 38–23 (18–14)

Túrkeve: Kiss A.– Keresztes M. 7 (1), Keresztes I. 3, Simon I. 2, Debreczeni 4, Kelemen G. , Szeremi. Csere: Jánosa (kapus), Ács 6 (1), Nagy I. 1 (1), Nagy T., Bordács. Edző: Patocskai László.

A listavezető Csömör vendégeként az első félidőben még jól tartotta magát a túrkevei együttes, amelynek csupán négy gól volt a hátránya. A fordulást követően azonban nagyon rákapcsolt a hazai gárda, a keviek pedig elfáradtak, így a végére tekintélyes különbség alakult ki a felek között.

További eredmények: Üllői KSK–Dabas II. 36–36, Mizse KC–PLER U21 45–33.

A G csoport állása: 1. Csömör 22 pont, 2. Mizse KC 20, 3. Székács KE 19, 4. Üllő 15, 5. Dabas 13, 6. PLER U21 8, 7. Szolnoki KCSE 5, 8. Túrkeve 2 pont.

Mezőtúr–Kondoros 38–22 (17–13)

Mezőtúr: Lipták – Zalai 7, Csige 5 (2), Kovács T. 2, Murányi, Soós B. 5, Zvolenszki 6 (2). Csere: Molnár B. (kapus), Borzi 2, Tusjak 4, Kun Z., Losonc, Lengyel M. 3, Sárosi 1, Farkas K. 3. Edző: Csizmadia Tamás.

A listavezető mezőtúriakkal húsz percig tartotta a lépést a Kondoros, ekkor Csizmadia Tamás edző időt kért és rendezte a sorokat. Ennek köszönhetően a félidő végére már négygólos előnyt szereztek Soós Bencéék. A második játékrészben tovább nyílt az olló, a 38. percben a góllövőlistát vezető Zalai Csanád találataival már 25–15-re módosult az állás. Mivel a folytatásban sem állt le a gólgyártással a hazai legénység, ezért a hajrában már szakadéknyi távolság alakult ki a küzdőfelek között.

További eredmények: Újkígyós–Berettyó KC 33–23, Békés U21–Makói KC 30–33, Orosháza–Szeged III. 28–24.

A H csoport állása: 1. Mezőtúr 24 pont, 2. Orosháza 23, 3. Makó 18, 4. Újkígyós 15, 5. Szeged II. 10, 6. Kondoros 6, 7. Békési KFC U21 4, 8. Berettyó MSE 4 pont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában