Vízilabda

2024.03.16. 09:00

A Szolnoki Dózsa a győzelemért száll medencébe a Szeged ellen

Második mérkőzését is hazai pályán játssza a Szolnoki Dózsa az OB I. rájátszásában. Hangay Zoltán együttese ezúttal a Szegedet látja vendégül a tiszaligeti Vízilabda Arénában szombaton.

Kiss Ádám

Hétvégi ellenfelével az alapszakasz első összecsapásán találkozott a Szolnoki Dózsa, akkor magabiztosan, hat góllal tudott nyerni idegenben (15–9).

Szolnoki Dózsa, Szeghalmi Zsombor
Szeghalmi Zsomborék (labdával) a Szeged elleni győzelemmel folytatnák a rájátszást
Fotó: Mészáros János

A felsőházi mérkőzések sorát is jól kezdték Szeghalmi Zsomborék, az első fordulóban rangadón győzte le a gárda az OSC-t 15–13-ra.

–Nem szabad lebecsülni a Szegedet, bejutottak a rájátszásba, és eddig szoros mérkőzéseket játszottak – kezdte az nyilatkozatát Szeghalmi. – Jó játékerőt képvisel a csapatuk, fiataljaik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az alapszakaszban. A tizennyolc éves Leinweber Olivér például házi gólkirály lett, Bóbis Botond is gólerős, masszív felépítésű játékos, de Sánta Dánielre is figyelnünk kell már a mérkőzés elejétől.  Ha ki tudjuk venni őket a játékből, akkor megnyerhetjük a meccset.

A Szeged csupán a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt, így nem hozott pontot a rájátszásba, a bajnokesélyes Ferencváros, illetve a hétközi előrehozott meccsen a BVSC ellen is kikapott, így jelenleg a felsőházi tabella utolsó helyén áll. Mégis intő jel lehet a Dózsának, hogy a fővárosi zöld-fehérek elleni találkozó utolsó negyedét 5–2-re nyerték, így a hazaiaknak a lefújásig kell koncentrálniuk.

Előnyükre válhat azonban, hogy hétköznap nem játszottak meccset, illetve sérülés, betegség és eltiltás sem hátráltatja a csapatot a szombaton 16.00-kor kezdődő mérkőzés előtt.

A forduló párosításai: szombat: Kaposvár–Vasas, 16.00, BVSC–FTC, 17.00, OSC–Bp. Honvéd, 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában