Labdarúgás

2024.03.24. 16:55

Fordulatos mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a Szolnoki MÁV – galériával

Múlt heti veresége után mindenképp javítani akart a Szolnok, hogy megőrizze jó pozícióját a dobogó mögötti helyekért vívott küzdelemben. Ez végül is egy fordulatos mérkőzésen sikerült is Horváth Csaba együttesének.

Jegesi László

A Szolnoki MÁV a múlt heti, hódmezővásárhelyi vereségét hazai pályán, a Dabas ellen szerette volna kijavítani.

Annus Árpád, Szolnoki MÁV, NB III.
Annus Árpád (labdával) tette fel az i-re a pontot, a Szolnoki MÁV hazai pályán múlta felül a Dabast
Fotó: Nagy Balázs

NB III., Dél-Keleti csoport, 21. forduló

Szolnoki MÁV FC–Meton-FC Dabas SE  4–2 (1–0)

Szolnok, 500 néző, vezette: Kovács Gábor Péter (Nagy M., Burján I.)

Szolnok: Csáki – SITKU (Demeter, 77.), KÓPIS, TISZA, Antal G. – DÓSA (Fazekas M., 89.), PELLES, LENGYEL B. – Barna V., Annus (Kató, 89.), Iván M. (Dudok, 70.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Tisza K. (38.), Pelles (73., 78. – az elsőt tizenegyesből) Annus (86.), ill. Józsa (48. – tizenegyesből), Kotroczó (66.)

A mérkőzés első percétől a Szolnok lépett fel támadólag, de eleinte a labdabirtoklási fölény nem párosult helyzetekkel. A Dabas lassan előrébb merészkedett és a hazaiakkal ellentétben több lehetőséghez is jutott, de a pályaválasztó védelme az utolsó pillanatokban tisztázott. Egyre többet volt a csapatuknál a labda, amit a közönség fütyüléssel „díjazott”. A talaj minősége sem kedvezett a hazaiak sok átadásra épülő játékának, ennek ellenére a gárda a félidő hajrájára megemberelte magát és ismét átvette az irányítást. A mezőnyben jobban adogató Tisza-partiak végül egy szép támadáskombináció után Tisza Kálmán fejese révén megszerezték a vezetést (1–0). A játékrész végéig pedig már nem is adták át a kezdeményezést ellenfelüknek.

Fordulás után meglepte a MÁV-ot a Pest vármegyei együttes és büntetőből egyenlített (1–1). Ez felpaprikázta Lengyel Béláékat, és nagy erőket mozgósítottak a vezetés újbóli megszerzéséért. Az első felvonáshoz képest több helyzetet is dolgoztak ki, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A kihagyott lehetőségek azonban megbosszulták magukat, amikor egy hazai szöglet után a vendégek indítottak gyors kontrát, a végén Kotroczó Péter közelről passzolt a kapuba (1–2). Nem adta fel a Szolnok és jóformán bérletet váltott a vendégek térfelére, erőfeszítéseiket pedig nemsokára siker is koronázta Pelles Patrik értékesített tizenegyesével (2–2). Támadásban maradt a MÁV, Dudok Tamás előretörése után Pelles mintaszerű lövéssel szerezte meg önmaga második, csapata harmadik találatát (3–2). A vezetés további erőt adott a hazai gárdának és egy újabb szépségdíjas góllal Annus Árpádnak köszönhetően feltették a koronát teljesítményükre (4–2).

Horváth Csaba: – Ellentétes félidőket hozott a mérkőzés. Amikor vezetést szereztünk, gyengén játszottunk, a másodikban már jobban teljesítettük, mégis fordított az ellenfél. Végül jól jöttünk ki a fordulatos mérkőzésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában