Vízilabda

2024.04.27. 10:00

A Dózsa a Kaposvárral kezd a helyosztón

Kiss Ádám

A csapatok egyaránt három-három pontot hoztak tovább magukkal a szezon korábbi, egymás elleni eredményeiből. A helyosztókon is három egység jár a győzelemért, a döntetlennel zárult rendes játékidőt követően pedig azonnal ötméteresekkel dől el a nyertes kiléte. Így lényegében jelen párosításban két győzelmet kell szerezni a továbbjutásért.

Dózsa, Szeghalmi Zsombor, vízilabda
Szeghalmi Zsombor bízik a Dózsa jó folytatásában
Fotó: Nagy Balázs

A középszakaszban tizenegy gólt szerző Szeghalmi Zsombort kérdeztük a felsőházi szerepléssel kapcsolatban:

– Felemás érzések vannak bennem, mert sportolóként leginkább előre tekintenék, de csalódásként éltem meg, hogy nem sikerült bejutnunk a legjobb négybe. Saját magunknak kovácsoltuk a sorsunkat, fájó volt a Honvéd elleni vereség, de a BVSC-vel szembeni meccsen is nagy lépést tehettünk volna a final four felé. Az eredmények tudatában pedig sajnos a Vasas elleni bravúr sem lett volna elég. De ahogy említettem, előre kell néznünk, mert úgy akarunk a Kaposvár ellen medencébe szállni, hogy esélyük se legyen megnyerni a párharcot, és mi játszhassunk az ötödik helyért.

A Dózsa győzelemének kulcsa a higgadt támadójáték lehet

A Dózsa kétszer találkozott a Kaposvárral az idei kiírásban, az alapszakasz során a Tiszaligetben nyertek a somogyiak (10–8), a felsőházi rájátszás mérkőzése pedig szolnoki vendéggyőzelemmel ért véget (13–10).

– A bajnokság ezen szakaszában már jól ismerik egymást a csapatok, egyik együttes sem tud újat mutatni – nyilatkozott lapunknak Szeghalmi a playoffról. – Az M-zónás védekezésüket – amely során a játékosok M-alakban állnak fel a kapu előtt – kell feltörnünk, és ha rájuk tudjuk erőltetni a játékunkat, valamint az első perctől a lefújásig higgadtan játszunk, nem lehet kérdés a végső győzelem.

Kiélezett csata várható tehát az ötödik hely megszerzése felé vezető úton. Hangay Zoltán vezetőedző a teljes keretre számíthat, a mieink előnye pedig az lehet, hogy hazai medencében kezdik a párharcot szombaton 18 órakor.

A playoff párosításai: 1.-4. helyért: FTC–OSC, Vasas–BVSC. 5.-8. helyért: Honvéd–Szeged, Szolnoki Dózsa–Kaposvár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában