Labdarúgás

2024.04.08. 07:00

Vármegye I.: Véget ért a Tiszaföldvár nyerőszériája – galériával

Lezárult a Tiszaföldvár tizenhat meccses győzelmi szériája a vármegye I.-ben. A 23. fordulóban ugyanis a Jászberény az utolsó percben szerzett góllal legyőzte a tiszazugiakat, akiknek így csökkent az előnyük a tabella élen. A Törökszentmiklós és a Jánoshida is kiütéses sikert aratott, míg a kiesési rangadón pontosztozkodás született a Cserkeszőlő és a Kunhegyes között.

Szoljon.hu

A Jászberény az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt a Tiszaföldvár ellen a Vármegye I. 23. fordulójában.

Labdarúgás, vármegye i, jászberény, tiszaföldvár
Palcsó Martinék (elöl) nem engedték érvényesülni a góllövőlista vezetőjét, Oláh Ákost (hátul), a Jászberény nyerte a rangadót a Tiszaföldvár ellen a vármegye I-ben
Fotó: Pesti József

Vármegye I., 23. forduló

Törökszentmiklós– Rákóczifalva 5–0 (4–0)

Törökszentmiklós, 100 néző.

Vezette: Nagy Alex. 

Törökszentmiklós: Kiss Z – MÓZER (Poczai, 54.), BÁBA, Héder R. (Bojtok, 54.), ÁGOSTON K., HÉDER A. (Lucza, 54.), Ladányi D., Nagy G., FARKAS I., Puporka (Földi, 54.), Gusztafik (Buru, 78.). Edző: Gergely Mátyás. 

Rákóczifalva: KOVÁCS V. – Ladányi T., MÉHESI (Puntér, 85.), Münich, Major (Tóth B., 81.), Trecskó, Varga K., KATONA, Győr, Nádházi, HADAD. Edző: Ruskó Zsolt. 

Gólszerzők: Gusztafik (11.), Ladányi D. (33. – tizenegyesből), Farkas I. (35.), Bába (42.), Ágoston K. (74.). 

Komoly kontraszt volt a két játékrész között, az első félidei jó és eredményes játéka a hazaiaknak eldöntötte a mérkőzést. 

Gergely Mátyás: – Kiváló első félidő után sajnos a másodikban gyakorlatilag sok mindent nem csináltunk, ettől függetlenül gratulálok a csapatnak! 

Ruskó Zsolt: – Az első félidőben szinte minden párharcot elvesztettünk, a labdát nem tudtuk megtartani, így sok helyzetet alakított ki a Miklós. A második játékrészben sikerült rendezni sorainkat, így meg tudtuk nehezíteni a hazaiak dolgát, egy-két lehetőségünk még akadt is a szépítésre. 

Tudósított: Papp Sándor 

Jánoshida–Tiszagyenda 6–0 (2–0)

Jánoshida, 100 néző. 

Vezette: Nagy Zoltán. 

Jánoshida: Nagyistván – Pataki Á., Bezzeg (Hegedűs M., 56.), Veréb V., Kozák, Szokolai, VERÉB D., Zombori (Eszes, 74.), Rimóczi J., VATAI, NAGY K. Edző: Antal Gábor. 

Tiszagyenda: Tasi – Schiff, Hevesi Tóth, Boros B. (Katona, 49.), Rézsó G., Csík, Turó (Sipos, a szünetben), CSEH B., Rézsó Zs., BALLÓK J., Lukács. Edző: Boros Tibor. 

Gólszerzők: Vatai (22., 87.), Kozák (25.), Szokolai (62. – tizenegyesből), Veréb D. (73.), Eszes (90.). 

Sok pontatlanság jellemezte a találkozót, de a hazai csapatnak így is számtalan lehetősége akadt a gólszerzésre, melynek csak egy részét használta ki. 

Antal Gábor: – Úgy gondolom, a mérkőzésen csak a gólkülönbség volt kérdéses. 

Boros Tibor: – Sajnos nem voltunk méltó ellenfelei a hazai csapatnak, gratulálok nekik, megérdemelten nyertek! 

Tudósított: Antal Gábor 

Kisújszállás–Tószeg 2–0 (1–0)

Kisújszállás, 130 néző. 

Vezette: Sütő Zsolt. 

Kisújszállás: Belényesi – Csukodi Z. (Dobos, 67.), Csala (Potornai, 79.), Csukodi D. (Szőke R., 79.), Németh K., Kisari, Oros, Imre Z. (Balázs G., 72.), HORVÁTH B., KELEMEN L., MONOKI (Németh G., 88.), Edző: Újfalvi Erik. 

Tószeg: Szabó B. – Strempel, Pongrácz, Gazdag, Szőke J. (Kovács T., 64.), Aranyos (Hasznos, 87.), Polák, Balogh D., Tóth K., Boldizsár M., Dankovics. Edző: Urbán-Szabó Viktor. 

Gólszerzők: Imre Z. (9.), Oros (66.). 

A két csapat tíz nap alatt második alkalommal találkozott egymással. A kupában tizenegyesrúgásokkal a Tószeg nyert, de a bajnoki mérkőzésen helyenként jó játékkal megérdemelt hazai győzelem született. 

Újfalvi Erik: – Bár a játék akadozott, de jó úton járunk, sportszerű mérkőzés volt. 

Urbán-Szabó Viktor: – Küzdöttünk, akartunk, de sajnos ebben a mérkőzésben csak ennyi volt. Gratulálok a hazaiaknak! 

Tudósított: Majláth Antal 

Jászberény–Tiszaföldvár 4–3 (1–2)

Jászberény, 200 néző. 

Vezette: Szabó József. 

Jászberény: ECSEGI – NÉMETH N., PETRÁNYI, Nagy F. (Szaka, 82.), NAGY L., KÁPOSZTÁS, Sali (Kispál, 82.), PIKÓ, PALCSÓ, Kövér (Gattyán, 60.), VARGA L. Edző: Besenyi Gábor. 

Tiszaföldvár: Orvos – Pápai (Budaházi, 62.), BORGULYA, BÓDAI, Oláh Á. (Bozsó, 74.), Lukovszky, ANTMAN, Fehér Zs., Szántó, Fődi (Háda, 87.), Kálmán Sz. Edző: Sonkoly Lajos. 

Gólszerzők: Szántó (10. – öngól), Pikó (47.), Varga L. (66., 90+2.), ill. Antman (9.), Kálmán Sz. (14.), Bódai (58. – tizenegyesből). 

Igazi futballidőben a forduló rangadóján szenzációs játékot produkált mindkét csapat, és végül a Jászberény, ha kicsi szerencsével is, győzött. 

Besenyi Gábor: – Az a csapat, amelyik a listavezető ellen háromszor kerül hátrányba, és minden alkalommal ki tud egyenlíteni, majd megnyeri a meccset, az egy nagybetűs csapat. További sok sikert kívánok a Tiszaföldvárnak, és örülök neki, hogy még nyílt a bajnoki cím sorsa. 

Sonkoly Lajos: – A mérkőzés nagy részében sikerült az ellenfelünk fölé kerekedni, de nagyon nagy egyéni hibákat vétettünk, és a Jászberény az utolsó percig nem adta fel a mérkőzést, így egy nagyon szép sorozatunk szakadt meg. 

Tudósított: Besenyi Gábor 

 

Cserkeszőlő–Kunhegyes 1–1 (0–1)

Cserkeszőlő, 70 néző. 

Vezette: Skultéti Csaba. 

Cserkeszőlő: Bencze – Papp G. (Pereczes, 55.), Benke A., Kemény, Ferge (Farkas M., 63.), GÁL I., Benke P., SZENTESI, Varga A, MEDGYESSY, Kupecz (Hervay, 67.). Edző: Papp Zsolt. 

Kunhegyes: CSÍK – Fábián, Burai (Házi N., 81.), Tyukodi R., Tyukodi A., Sztojka (Szentesi, 66.), Szabó D., Kis A., KOCSIS, Csörögi, Házi D. (Tyukodi N., 69.). Edző: Rózsa István. 

Gólszerzők: Szentesi (77.), ill. Kocsis T. (28.). 

A hazai csapat irányította a mérkőzést, de a helyzeteit nem tudta kihasználni. 

Papp Zsolt: – Ellenfelünk egyszer jutott el a kapunkig, mi sajnos kapufákat lőttünk, illetve nagyobb helyzeteket hagytunk ki, így nem sikerült nyerni a mérkőzésen. Ez az elhullajtott két pont még hiányozhat a végén. 

Rózsa István: – Szereztünk megint egy pontot, további sok sikert kívánok a hazai csapatnak. 

Tudósított: Papp Zsolt 

Mezőtúr–Szajol 3–3 (1–2)

Mezőtúr, 80 néző. 

Vezette: Rajcsányi Sándor. 

Mezőtúr: Tőke – Keő (Kántor, 61.), Szemes (Rácz R., 61.), Vadász (Patkós, 61.), Váradi, PESTI, Susa, Nagy Cs., Rentler, Kemenczés, Penti. Edző: Erdősi Gyula. 

Szajol: HARIS – POLÓNYI, Csúri, Kiss Zs., Hevesi-Tóth, Donkó, BENEDEK (Czégény, 90+6.), SZENTMIKLÓSI, NÉMETH B. (Bezzeg, 86.), Fülöp, Csajbók. Edző: Papp Erik. 

Gólszerzők: Váradi (11.), Pesti (77., 90+2.), ill. Benedek (30.), Szentmiklósi (40., 63.). 

Kiállítva: Váradi (70.). 

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, hamar megszerezte a vezetést, utána érthetetlen módon visszaesett a játéka, és védelmi hibából megfordította a Szajol a mérkőzést. Mikor 3–1-re vezetett a Szajol, és tíz emberre fogyatkozott a Mezőtúr, akkor kezdtek úgy futballozni a hazaiak, ahogy addig kellett volna, és kiegyenlítettek 3–3-ra, sőt még a győztes gól is bennük maradt. 

Erdősi Gyula: – Az idei legrosszabb formánkban futballoztunk, kivéve az utolsó húsz percben, amikor tíz emberre fogyatkoztunk. 

Papp Erik: – A mérkőzés előtt aláírtuk volna a döntetlent, de a kiállítás minket zavart meg, 3–1-nél lezárhattuk volna a mérkőzést. 
Tudósított: Erdősi Gyula 

Lurkó Focimánia– Jászfényszaru 0–2 (0–0)

Szolnok, 100 néző. 

Vezette: Kiss Attila. 

Lurkó Focimánia: SÁNDOR – Soltész-Nagy, Török T., PINTÉR R., Bodnár (Vereb, 60.), Göblyös (Lukács Z., 73.), Bali, Nagy A., Balázs B., Kiss B., CSORBA. Edző: Balázs Béla. 

Jászfényszaru: Kovács T. – KÁLMÁN, Penczner, Regdányszki, BARTALIS, Benedek Z. (Peredi, 85.), LUDASI, Péter G. (Baranyi, a szünetben), Szívós (Bazsó, 73.), LAKATOS D., Kurunczi (Donnert, 60.). Edző: Kemecsi László. 

Gólszerzők: Benedek Z. (50.), Baranyi (84.). 

Kiállítva: Vereb (64.). 

A vendégek domináltak, a második félidőben egy átlövésből megszerezték a vezetést, a kiállítás pedig megpecsételte a hazaiak sorsát. 

Balázs Béla: – Egy nagyon jó csapat ellen sokáig szervezetten tudtunk játszani, de egy-két hiba becsúszott, amit a vendégek ki is használtak, és ez vereséghez vezetett. 

Kemecsi László: – Kiváló minőségű pályán, remek játékvezetés mellett a tíz emberrel védekező hazaiakat nehezen tudtuk feltörni, de ezért is három pontot adnak. 

Tudósított: Balázs Béla 

Kunszentmárton–Kenderes 3–2 (2–1)

Kunszentmárton, 100 néző. 

Vezette: Kóródi Ferenc. 

Kunszentmárton: Tóth L. – Kiri (Lakatos J., 68.), Máté-Fazekas (Zsoldos, 70.), LÉGRÁDI, Csébi, HOLLÓ, MOLNÁR ZS., Vincze, Gödő, Határ (Varga I., 52.), SZABADOS. Edző: Kiri Mihály. 

Kenderes: Nagy I. – Baktai B., TÓTH R., Farkas N., Kolompár, Karasi (Sajtos, 81.), Daróczi, Fekete Gy., Nagy J. (Bodó, 81.), Ferenczi, Dáné Sz. Edző: Csillag Sándor. 

Gólszerzők: Szabados (12., 42.), Varga I. (65.),, ill. Csébi (1. – öngól), Ferenczi (70.). 

Az első félidőben hazai fölény volt látható, a másodikban a vendégek feljöttek, a hazaiak kihagyták helyzeteiket, így szorossá vált a mérkőzés. 

Kiri Mihály: – Nagyon fontos három pontot szereztünk, sajnos 2–1-es és 3–2-es állásnál is le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de nem sikerült, így izgulnunk kellett a végén. A vendégcsapatnak is gratulálok! 

Csillag Sándor: – Kiváló játékvezetés mellett mentünk, csináltunk, akartunk, néha futballoztunk is, de súlyos egyéni hibák miatt nem termett babér számunkra. 

Tudósított: Kiri Mihály 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában