LABDARÚGÁS

2018.07.23. 10:02

A korábbi NB I.-es gólkirály, Simon Attila is Szolnokon folytatja

Utolsó hazai ­felkészülési mérkőzését 6–1-re megnyerte a Szolnoki MÁV FC csapata a harmadosztályból kieső Tiszafüreddel szemben szombat délelőtt.

Pabar Gyula

A fürediek védője, Csábi Norbert (jobbra) sem tudta megakadályozni abban a Szolnokot, hogy gólparádét rendezzen

Fotó: Csabai István

Habár a szolnokiak játékán még bőven akad csiszolnivaló, az elmúlt hetekhez képest szembetűnő az előrelépés. A rekkenő hőség ellenére kifejezetten jó iramot diktáltak, szépen járatták a labdát – eltekintve néhány erőtlennek tűnő passztól – és tetszetős támadásokat vezettek egy olyan együttes ellen, amely kerete alapján simán elindulhatna az NB III.-ban.

Mindez pedig gólokban is megmutatkozott, amivel a Nyíregyháza és a Tiszakécske ellen adósak maradtak.

Az első tíz perc egyértelműen a füredieké volt, akik kis híján a vezetést is megszerezték: Irhás Ignác indította Ábel Pétert a bal szélen, aki nagyszerűen tekert a kapu elé, a társak azonban egy ütemmel lekéstek a beadásról, így oda lett a helyzet.

A szolnokiak szinte azonnal megbüntették a mulasztást, egy labdaszerzést követően Kürti Zsolt adott be középre, a labda pedig az egyik vendégvédőn irányt változtatva, a bal alsóban kötött ki, 1–0. Ezután ismét a Füred előtt adódott lehetőség, egy bal oldali bedobás után Németh Erik elé pattant a játékszer, aki kapásból lőtt fölé.

Ez egyfajta fordulópontot jelentett, hiszen innentől kezdve a MÁV átvette a játék irányítását, és több ziccert is kidolgozott. Két sikertelen próbálkozás után Laczkó Milán volt eredményes közelről – Szabó Richárd passzát Simon Attila átlépte, így lett jó –, ezzel már 2–0 állt az eredményjelzőn.

A fürediek védője, Csábi Norbert (jobbra) sem tudta megakadályozni abban a Szolnokot, hogy gólparádét rendezzen
Fotó: Csabai István

Az első félidő utolsó percében az új szerzemény, a jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező, 2014-es paksi gólkirály Simon is beköszönt, méghozzá egy pazar átemelős góllal, amit Annus Árpád kiváló passza előzött meg, 3–0.

A térfélcserét követően a fiatalok kaptak lehetőséget a hazaiaknál, akik igyekeztek minél jobb benyomást tenni a szakmai stábra. Élen Kánya Norberttel, aki tíz perc elteltével, egy mintaszerű akció végén lőtt az ellenfél kapujába, 4–0.

A 61. percben tizenegyest harcolt ki – amit Laczkó értékesített, 5–0 –, majd mintegy keretbe foglalva teljesítményét, Kiss Csaba beadását váltotta újabb gólra, 6–0. A hajrában némileg lankadt a hazaiak figyelme, ennek következményeként a fürediek szépíteni tudtak.

Tóth Tibor vezetőedző a cserejátékosoknak is tartott „eligazítást”
Fotó: Csabai István

Kovács Tamás ért bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Montvai Tibor lőtte magabiztosan középre, beállítva ezzel a 6–1-es végeredményt.

A szolnokiak Érden tartják a bajnoki főpróbát, a mérkőzés szombaton délelőtt fél tizenegykor kezdődik.

Szolnoki MÁV FC – Tiszafüredi VSE 6–1 (3–0)

Tiszaligeti Stadion, 100 néző. Vezette: Bán János.

Szolnok: Molnár-Farkas (Csáki – a szünetben) – Karacs R. (Banka, 69.), Horgosi (Pataki, 61.), Papp Sz. (Kun, 53.), Szabó R. (Vincze P., 69.) – Tisza (Kiss Cs., 69.), Földi (Kotula, 58.) – Annus (Kovács T., 58.), Laczkó (Nagy Cs., 69), Kürti (Kánya – a szünetben) – Simon A. (Nádházi – a szünetben). Vezetőedző: Tóth Tibor.

Tiszafüred: Bollók (Boros, 72.) – Csábi, Vadász, Bozsó, Szövetes – Németh E. (Serucza, 65.), Irhás, Barzsó – Pesti (Hajdú, 72.), Montvai, Ábel. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Kürti (14.), Laczkó 2 (43., 61. – tizenegyesből), Simon A. (45.), Kánya 2 (55., 77.), ill. Montvai (90. – tizenegyesből).

Tóth Tibor: – Nagyon jó erőfelmérő volt ez a meccs, hiszen a Tiszafüred annak ellenére, hogy kiesett a harmadosztályból, egyáltalán nem gyengült, sőt.

– Ami döntött, hogy mi voltunk a frissebbek, illetve a fontos pillanatokban rendre mi szereztük a gólokat, amivel láthatóan sikerült megtörnünk az ellenállásukat. Sebességben kell még fejlődnünk, ebben az osztályban ugyanis nincs lehetőség arra, hogy sokáig dédelgessük a labdát, gyorsan kell döntéseket hozni.

Dorcsák Zoltán: – Az első félidő teljesen rendben volt, leszámítva, hogy a helyzeteinkből nem sikerült gólokat rúgnunk, miközben a Szolnok kihasználta a hibáinkat. A másodikban már kiütközött a játékosokon a fáradtság, ami nem csoda egy ilyen kemény hét után – mindennap edzettünk, ráadásul csütörtökön edzőmeccset játszottunk.

– Jó kis csapat van kialakulóban, de még egy-két posztra muszáj lesz igazolnunk, mert kevesen vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában