KOSÁRLABDA

2018.06.23. 11:54

A megye legjobbjait köszöntötték

A megyei kosárlabda-szövetség minap tartotta évadzáró, értékelő rendezvényét, amelyen köszöntötték a szezon legjobbjait. A hagyományos rendezvényt az Európa étteremben tartottak meg, ahol a megyei bajnokságban induló csapatok képviselői is jelen voltak.

Varga Csaba

Fókuszban az ünnepeltek a Szolnok megyei kosárlabda-szövetség minapi szezonzáróján

Fotó: Mészáros János

Az első tapsot a résztvevőktől a friss magyar bajnok Szolnoki Olaj KK csapata kapta, miután Bernáth András főtitkár köszöntőjében szót ejtett a piros-feketék remekléséről. Balogh László elnök értékelésében elmondta, hogy a Szolnok megyei bajnokság a harmadik legnépesebb az országban.

A felnőttektől a palántabajnokságig mindegyik korosztály együttesei pályára lépnek hétről hétre. Ráadásul nemcsak Szolnok megyeiek, hanem Pest és Békés megyeiek is indulnak pontvadászatukban.

Egy biztos, nem könnyű több mint 70 csapat versenyeztetését megoldani, csarnokot, játékvezetőket és zsűrit biztosítani a mérkőzésekre.

Sajnos, kosárlabdázásra alkalmas teremből is kevés van, a bírók száma sem növekedett az elmúlt esztendőkben, ezért a jövőben szervezik majd a tanfolyamokat. Az elnök pozitívumként említette, hogy nőtt a saját bevételük, ami eléri a 11 milliós összeget, természetesen van és lesz helye is minden forintnak.

A megyei elnök értékelése után következett a díjátadás ceremóniája, egyetlenegy induló klub sem maradt valamilyen szintű elismerés nélkül. Lehet mondani, a legnagyobb várakozás a Tiboldi Tibor-díj átadását kísérte, a díj névadójáról azt kell tudni, hogy a múlt század negyvenes éveiben, mint a szolnoki Verseghy gimnázium testnevelő tanára, lerakta a kosárlabda alapjait a megyeszékhelyen.

Az elismerést a tanár úr leánya, Tiboldi Mária színművész adta át Gallai Antalnak, a Jászberényi KSE egykori elnökének.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szalay Ferenc, az MKOSZ főtitkára, Szolnok polgármestere.

– A Szolnok megyei bajnokság az egyik legjobban szervezett az országban – kezdte az elnök. – A különböző korosztályok küzdelmeiben több mint hetven csapat részvételével folynak a küzdelmek. Ami számomra negatívum, hogy a szolnoki klubok és azok képviselői közül többen is hiányoznak az évadzáróról.

Fókuszban az ünnepeltek a Szolnok megyei kosárlabda-szövetség minapi szezonzáróján
Fotó: Mészáros János

– Annak viszont örülhetünk, hogy évről évre több fiatal pattogtatja a kosárlabdát. Azon kell dolgoznunk, hogy találjuk meg a helyes arányt a tehetségek és a játékot szeretők között. Az előbbiek legyenek minél jobb játékosok. Az utóbbiakból lehetnek edzők, testnevelők, vagy esetleg szponzorok is, akik a saját szintjükön segíthetik majd a kosárlabdát.

Szolnok megyei bajnokság legjobb csapatai és játékosai

Felnőtt férfi: 1. Szolnoki Egyesült Királyság (csapatvezető: Farkas Dávid). Legjobb dobó: Kalmár Bálint (Cegléd II., 23,67 pont). Legjobb tripladobó: Kalmár Bálint (12 pont/mérk.) Legjobb játékos: Rácz Gergely (Szolnoki Egyesült Királyság)

Középiskolás. fiú: 1. Kisújszállási SE, Móricz G. (edző: K. Szabó János). Legjobb dobó: Szen­tesi Imre Ákos (Karcag Nagykun G., 252 pont). Legjobb tripladobó: Túri László (Kisújszállás, Móricz G. 102 pont). A legsokoldalúbb játékos: Kiss Dominik (Szolnoki Sportcentrum-SI). Leány: 1. Mezőberényi Petőfi (edző: Iványi László). Legjobb dobó: Styaszni Krisztina (Mezőberény, 44 pont).

A legsokoldalúbb játékos: Földesi Zsófia (Békés).

Kadett. Fiú: 1. Lehel Kosársuli (edző: Józsa Miklós). Legjobb dobó: Kovács Vilmos (Lehel KS, 131 pont). Legjobb tripladobó: Kovács Vilmos (30 pont). Az év legsokoldalúbb játékosa: Szőke Péter Soma (Lehel KS).

Serdülő, fiú: 1. Szolnoki Sportcentrum-SI (edző: Gaál Róbert). Legjobb dobó: Nagyfejeő Flórián (Karcag, 189 pont). Legjobb tripladobó: Rácz Zénó (Pityke KSE, 36 pont).

A legsokoldalúbb játékos: Rácz Zénó (Pityke KSE). Leány: 1. Szecska Szöcskék (edző: Tóth János). Legjobb dobó: Márki Laura (Karcag, 151). Az év legsokoldalúbb játékosa: Orbán Alexandra (Szecska Szöcskék)

Gyermek: 1. Szolnoki Sportcentrum-SI (edző: Méri Csaba). Legjobb dobó: Lencsési Judit (Kisújszállási Aprókák, 74 pont). A legsokoldalúbb játékos: Orosz Rita (Karcagi Farkasok).

Előkészítő: 1. Pityke KSE (edző: Velkey István). Legjobb dobó: Nagy Gábor (Pityke KSE, 114 pont). A legsokoldalúbb játékos: Szoboszlai Laura (Tiszai Kisvirágok)

Mini: 1. Szolnoki Sasok (edző: Gyenge Gábor). Legeredményesebb dobó: Maksa Roland (Pityke, 353) A legsokoldalúbb játékos: Dávid Tamás (Szolnoki Sasok)

Palántabajnokság: 1. Karcag Refi (edző: Őrlős Zoltán). A legsokoldalúbb játékos: Holecska Dóra (Jászberény, Szent István)

Az év edzője: Őrlős Zoltán. Az év játékvezetője: Mezei Tibor. A legeredményesebb szakosztályok, nők: Mezőberény, férfiak: Lehel Kosársuli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában