Labdarúgás - NB II.

2019.12.01. 14:47

Majdnem pontot szerzett a MÁV az éllovas otthonában

Az NB II. 19. fordulójában a Szolnoki MÁV szombaton 1–0-ra kikapott az éllovas MTK otthonában.

Varga Balázs

A kék mezes szolnoki csapat alaposan megszorongatta idegenben a listavezető MTK-t

Forrás: MTK-Budapest

A Szolnok kissé megilletődötten kezdte a mérkőzést, a fővárosi kék-fehérek pedig igyekeztek kezdeményezően fellépni. Eleinte habár szépen tette-vette a labdát az MTK, a helyzetek kialakítása vagy befejezése nem sikerült számukra. Ez igazából az egész első félidőre jellemző volt, ezért is alakult úgy, hogy Molnár-Farkas Tamásnak négyszer kellett védenie az első negyvenöt percben, ám bravúrt nem kellett bemutatnia.

A kék mezes szolnoki csapat alaposan megszorongatta idegenben a listavezető MTK-t
Fotó: MTK-Budapest

A MÁV FC-nek akadozott a támadójátéka, mégis a nagyobb helyzetet a vendégcsapat jegyezhette: a 44. percben Szabó Péter nagy bedobását csúsztatták meg közepén, így a labda a hosszún érkező Tisza Kálmán elé került, ám lövését Somodi Bence bravúrral védte. Egy perccel később egy szolnoki fejest tolt ki a hazaiak kapusa a léc alól, így gól nélküli állással vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészt agresszívan kezdte a budapesti gárda, és ami az 51. percben Schön Szabolcsnak még nem sikerült, az az 56. minutumban már igen. Fülöp Noel ívelte át keresztbe a labdát a jobb szélről, még a saját térfeléről a bal oldalra, Horgosi Donát a tizenhatos vonalánál pedig nem tudta eldönteni, fejjel vagy lábbal tisztázzon, így végül egyikkel sem tette, a játékszer egyet pattant a 19 éves Schön előtt, aki hét méterről kilőtte a rövid felső sarkot (1–0).

Az MTK egy pár percig még igyekezett fenntartani a nyomást, ennek eredményeképp Vass Patrik találta el az oldalhálót, ám ezt követően teljesen visszaálltak a hazaiak, a támadásokat nem erőltették. Az utolsó huszonöt percre a Szolnok magához vette a kezdeményezést, és mindent megtett az egyenlítésért.

A 72. percben Vólent Roland volt kellően erőszakos az ellenfél tizenhatosán belül, leszerelte a labdát kiengedni próbáló védőt, ám Somodi már túl közel volt hozzá, így lövését hárította a kapus. Beszorult a saját térfelére az MTK, de a vendégek nem tudták jól befejezni a támadásokat. A 87. percben Rokszin Ádám jutott be a büntetőterületen belülre, ám a védők szorításában, éles szögből végül mellé lőtt. A 92. percben még egyszer lehetősége nyílt a MÁV FC-nek az egyenlítésre, egy újabb nagy bedobás után Tamás László lőhetett tizenkét méterről, de Somodi ismét a helyén volt.

Az MTK végül kihúzta kapott gól nélkül a találkozót, így a Szolnok 1–0-s vereséget szenvedett idegenben, de nem sok hiányzott számára, hogy bravúrt érjen el és pontot szerezzen. A Tisza-parti kék-fehérek legközelebb jövő vasárnap lépnek pályára, amikor a sereghajtó Vác vendégei lesznek.

MTK BUDAPEST – SZOLNOKI MÁV FC 1–0 (0–0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1619 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Tőkés Róbert)

MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Varju, Deutsch B. – Cseke (Kata M., 83.), Kanta, Mezei (Palincsár, 65.) – Vass P., Simon A. (Lencse, 74.), Schön. Vezetőedző: Mihael Boris

SZOLNOK: Molnár-Farkas – Horgosi, Kovács O., Tamás L. – Csirmaz (Tóth B., 69.), Szabó P., Tisza K. (Földi M., 81.), Berdó, Kotula M. – Vólent (Kurdics, 81.), Rokszin. Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Schön (56.)

Mihael Boris: – Az első félidőben több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de nem tudtunk betalálni, a szünet után azonban megjött a várva várt gól. Megdolgoztunk a győzelemért, örülök neki, hogy frissek és agresszívek voltunk, az előző két balul sikerült bajnoki után.

Csábi József: – Az első húsz percet leszámítva jól játszottunk, a nagyobb helyzeteket mi dolgoztuk és egyben hagytuk ki. Mindenképpen jó érzéssel tölt el, hogy a feljutásra esélyes MTK az utolsó percekben az időt húzta ellenünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában