RÖPLABDA

2018.04.03. 10:57

Nagy csatára késztette a címvédőt a Jászberény

Habár a Békéscsaba esélyeshez méltóan, 3:1-re legyőzte hazai pályán a Jászberényt a női bajnoki elődöntő első felvonásán, a Zagyva-partiak igenis büszkék lehetnek magukra.

Pabar Gyula

A nyitójátszmát leszámítva ugyanis végig egyenlő ellenfelei voltak a címvédőnek, amelynek a legjobbját kellett nyújtania ahhoz, hogy előnyt szerezzen az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Az első szettben rengeteg labdát a vonalon túlra ütött Deme Gábor csapata, de a mérkőzés előrehaladtával egyre inkább csökkentek a hibák. A másodikban sikerült elérni a hölgyeinknek az üzemi hőfokot, és bár 8–8 után végig a viharsarkiak vezettek egy-két ponttal, végig ott loholtak a nyakukban.

A harmadik játszmában sikerült az áttörés, egy rendkívül izgalmas, fordulatokban gazdag végjátékot követően összejött a szépítés. A berényiek a negyedikben is tartották a lépést vetélytársukkal, de a fontos pontokat ezúttal többnyire elveszítették, ami a mérkőzésükbe került.

BÉKÉSCSABAI RSE–JÁSZBERÉNY VOLLEYBALL T. 3:1 (13, 22, –24, 21)

Békéscsaba, 1400 néző. V.: Halász T., Tillmann.

BÉKÉSCSABA: Ludmán 4, Bodnár 17, Fresco 18, Mlinar 17, Dobi 3, Kosekova 5. Csere: Molcsányi (liberó), Pekárik 2. Szakmai ig.: Kormos Mihály.

JÁSZBERÉNY: Genesis 15, Pintér A. 7, Adamenya 1, Miklai 23, Ivonkina 6, Bleicher N. 4. Csere: Lékó (liberó), Bertók, Borsos. Edző: Deme Gábor.

DEME GÁBOR: – Az első szettben úgy játszottak a lányok, mintha teljesen máshol lennének. A második játékrésztől kezdtük elhinni, hogy itt akár nyerhetünk is. Több volt ebben a mérkőzésben.

A párharc csütörtökön este hét órakor, Jászberényben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában