LABDARÚGÁS

2018.08.17. 08:55

NB III. – A Szolnoki MÁV FC a Tiszaújváros ellen szaporíthatja pontjai számát

Két szenzációs győzelemmel – Cigándon 2–1, a Gyöngyös ellen 4–0 – kezdte a bajnokságot a harmadosztályban szereplő Jászberény, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát.

Pabar Gyula

Sándor István azonnal főszereplővé vált Berényben

Fotó: Pesti J.

Ennek kapcsán hamar a figyelem középpontjába kerültek a Zagyva-partiak, akik nem érnék be ennyivel, szombaton 17 órától – Gyöngyösön – a Tállya skalpját is begyűjtenék, amely igazi kétarcú társaság.

Mindezt az eddigi eredményeik is alátámasztják: a szezonnyitón 3–1-re kikaptak a Pesterzsébet vendégeként, majd ezt követően hazai pályán alaposan kitömték a Cigándot (4–2). Arany László, a berényiek vezetőedzője amondó, ha játékosai ugyanolyan alázattal teszik a dolgukat, mint az elmúlt hetekben, akkor meglehet az idénybeli harmadik siker is.

– Az elmúlt szezonban többször is borsot törtek az orrunk alá, nem szeretném, hogy ez az idén megismétlődjön – kezdte a szakember. – Habár nem erősödtek, az jól látszik, hogy egy jobb napjukon bárkit képesek megverni.

Sándor István azonnal főszereplővé vált Berényben
Fotó: Pesti J.

– Alapjában véve védekező beállítottságúak, többnyire 4–2–3–1-et játszanak, arra az egy szem csatárra próbálják felívelgetni a labdákat. De nem szabad, hogy ezzel elaltassanak bennünket, mert a gyors kontrák is benne vannak a játékukban, ezért az elejétől kezdve koncentráltnak kell lennünk.

– Örülök, hogy a két meccs alatt lőttünk hat gólt, tavaly ugyanis hadilábon álltunk a gólszerzéssel. Ez legalább annyira boldoggá tesz, minthogy a szurkolóink egyre nagyobb számban tűnnek fel a gyöngyösi lelátón, és a hangjukat is hallatják.

– Legutóbb is nagyszerű hangulatot teremtettek, ami nem csak nekem, a csapatnak is jólesett. Szuper lenne, ha a Tállya ellen is valami hasonlóban lehetne részünk.

Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Szolnok ugyancsak szombaton 17 órától a Tiszaújvárost látja vendégül. Tóth Tibor együttese kezdésként gól nélküli döntetlent játszott a Salgótarjánnal, majd pedig nagyon fontos győzelmet aratott Putnokon (2–1), ami elsősorban lélektanilag tehetett jót futballistáinak, hiszen azok hátrányból fordítva tudtak nyerni.

Ezzel szemben a borsodiak vereséggel nyitottak Egerben (1–2), és az előző fordulóban is csak egy döntetlenre futotta erejükből a „kis-Loki” ellen (2–2).

– Nehéz mérkőzésre számítok, jó képességű, NB I.-et is megjárt focistákkal – mint Faggyas Milán vagy Lipusz Norbert – rendelkeznek, játék­erejüket tekintve a Putnokhoz tudnám hasonlítani őket – hangsúlyozta a MÁV FC szakvezetője.

– Igyekeztünk minél jobban feltérképezni őket, a sokpasszos, sok mozgásos futballra építenek, na meg a pontrúgásaikra, amikből igazán veszélyesek tudnak lenni, így ezekre különösen oda kell majd figyelnünk.

– A Putnok elleni siker önbizalommal ­ruházta fel a játékosokat, és ha az azon a meccsen mutatott erényeinket ismét meg tudjuk csillogtatni, akkor ezúttal is szép eredményt érhetünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában