FRISSÍTVE/KOSÁRLABDA BL

2018.07.11. 11:51

Olasz ellenfelet kapott a Szolnok a selejtezőben

Szerdán tartották a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének sorsolását, aminek értelmében a magyar bajnok Szolnoki Olaj csapatának ellenfele a nagy múltú olasz Red October Cantú lesz.

Varga Csaba

Tóth Ádám (15) jó játékára az elkövetkező évadban is nagy szükség lesz, először a Cantú elleni BL-párharcban.

Fotó: Mészáros János

Azért írtuk, hogy nagy múltú csapat a Cantú, mert a nyolcvanas években kétszer is megnyerte a legrangosabb európai klubsorozatot, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Utána a Koracs és a Saporta kupában is diadalmaskodott a lombard együttes, amely háromszoros olasz bajnok.

Utolsó hazai bajnoki címét 2013-ban szerezte, azóta a legjobb helyezése az ötödik volt, a legutóbbi évadban hetedik lett.

A Kezdo5.hu ­információi szerint az Olaj az első találkozót szeptember 20-án, csütörtökön játssza idegenben, majd a visszavágóra 22-én, szombaton kerül sor Szolnokon. Amennyiben ­Vojvodáék tovább tudnak jutni, akkor az AEK Larnaca (ciprusi)–Telenet Giants Antwerp (belga) párharc győztesével találkoznak szeptember 25-én, kedden, illetve szeptember 27-én, csütörtökön.

Amennyiben ezt is sikeresen abszolválják, úgy a litván Lietkabelis vár majd rájuk szeptember 30-án, vasárnap, illetve október 2-án, kedden, tehát nem egészen két hét alatt hat találkozót kell megvívnia az Olajnak, ha a csoportkörbe akar kerülni.

Egy biztos, nincs könnyű dolguk a piros–feketéknek, ha nem sikerül a továbbjutás, akkor a FIBA Európa Kupában folytathatják szereplésüket a nemzetközi porondon.

Tóth Ádám tagja volt az Olaj elmúlt évadbeli magyar bajnok és kupagyőztes csapatának, és a következő évadban is a piros-feketék soraiban fog pattogtatni.

Tóth Ádám (15) jó játékára az elkövetkező évadban is nagy szükség lesz, először a Cantú elleni BL-párharcban.
Fotó: Mészáros János

– Én is most értesültem a sorsolásról – mondta a szabadságát családja körében töltő center.

– Mint tudjuk, az olasz pontvadászat Európa topbajnokságai közé tartozik, ezért egyértelmű, hogy a Cantú sem lehet gyenge csapat, még ha az utóbbi években nem is ért el kimagasló eredményeket.

– Lehet, hogy állományuk is változni fog tavalyhoz képest, az is elképzelhető, hogy 7-8 légióst foglalkoztatnak majd. Egy biztos, nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, ám mi tavaly többek között a török Tranzonspor ellen is bizonyítottuk, hogy nem lehet bennünket leírni.

– Minél tovább szeretnénk jutni a Bajnok Ligájában is.

Utoljára frissítve: 2018. július 12. 10:35

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában