LABDARÚGÁS

2018.05.26. 08:00

Szolnok, Tiszafüred: nem a saját kezükben van a sorsuk

A nemzeti bajnokság második és harmadik vonalában is bőven várható izgalom, hiszen utolsóelőtti forduló mérkőzéseit rendezik vasárnap.

V. Cs.

Az NB II-ben az már biztos, hogy az első MTK, a második Kisvárda, valamint a 20. Sopron pozícióját nem fenyegeti veszély, az előbbiek feljutnak az első osztályba, a Sopron pedig ősztől a NB III-ban folytathatja szereplését.

A további két kieső helyet öt csapat próbálja elkerülni. Köztük a legutóbbi tíz meccsén mindössze két pontot gyűjtő Szolnoki MÁV FC is, amely a 18. kieső helyen tányázik. Hátránya csak egy pont a 17. Szeged, illetve kettő a 15. Siófokkal szemben.

Ez utóbbi két csapat egymás ellen játszik vasárnap. A Szolnok pedig a negyedik helyen álló Budaörs tatabányai otthonában lép pályára. Nyilván a kék-fehérek is tudják, ha nem tudnak pontot szerezni, akkor esélytelenek lesznek a bennmaradásra. A legideálisabb eredmény azonban a győzelem lenne a szolnokiak számára...

Az NB III-ban kieső helyen áll a tiszafüredi együttes, amely Nyírbátorban szerepel. Zoran Kuntics edző csapata csak akkor reménykedhet a bennmaradásban, ha nyer a nyírségi városban. Az ötödik Jászberényi FC pedig gyöngyösi albérletében a szintén a kiesés rémétől fenyegetett DEAC legénységét fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában