LABDARÚGÁS

2018.03.17. 07:23

Újabb fontos mérkőzés vár a szolnoki csapatra

A hétvégén már a 24. forduló mérkőzésein lépnek pályára a csapatok. A Szolnoki MÁV FC a Sopron legénységét vasárnap 15 órakor fogadja a Tiszaligeti Stadionban.

Varga Csaba

Kenderes Zoltán (fehérben) és társai nyerni akarnak.

Fotó: Mészáros János

Finoman szólva is rosszul áll a szénája a szebb napokat is látott, 2005-ben Magyar Kupa-győztes soproni csapatnak, amely a sereghajtó pozíciójában, tizenegy ponttal van lemaradva az éppen bennmaradást jelentő 17. helyről.

Mindössze egyszer nyertek, tavaly október 8-án, amikor is 2–1-re verték a Kazincbarcikát. Azóta a vereségek mellett csak döntetlenekre futotta erejükből, az utolsó öt meccsükből kettőt veszítettek el.

Ráadásul rosszul sikerült számukra a tavaszi rajt, hiszen hazai pályán játszva, 2–1-re kikaptak a Váctól.

A baj nem jár egyedül, hiszen a rutinos belső védő, Fehér Zoltán agyrázkódást szenvedett, egyik középső középpályásuk, Szabó Ádám pedig combizomhúzódással bajlódik, ezért a télen szerződtetett vezetőedzőnek, Bekő Balázsnak tovább szaporodtak a gondjai.

Az más kérdés, hogy a gondokból van elég Szolnokon is. Kezdjük azzal, hogy a csapat legutóbbi hét meccsét elveszítette, utoljára, tavaly november 5-én, a Gyirmót ellen nyertek utoljára, szereztek pontokat.

– Hatpontos meccs vár csapatunkra – kezdte Balogh Pál, a MÁV FC vezetőe­dzője.

Kenderes Zoltán (fehérben) és társai nyerni akarnak.
Fotós: Mészáros János

– A Sopronnak és nekünk is nagyon kellenek a pontok. Az előjelek nem a legjobbak, hiszen Olasz Dénes és Pantovics Nikola egyaránt sérüléssel bajlódik, sajnos nélkülöznünk kell őket.

– Egy biztos, nem szabad hibáznunk, mert közel kerültünk a veszélyes, kieső zónához. Azt gondolom, hogy a küzdelem fog dominálni, abban sem szabad alulmaradnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában