VESZTEGETÉS

2018.01.18. 16:30

Saját zsebre dolgoztak a gászszolgáltató alkalmazottai

A gázszolgáltató alvállalkozójaként két férfi saját zsebre dolgozott Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A rendőrök tetten érték a vesztegetőket, a nyomozást vád előkészítési javaslattal fejezték be.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott vesztegetés bűntett és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. M. nyírturai és L. J. demecseri lakos ellen. A nyomozás adatai alapján a férfiak a gázszolgáltató alvállalkozójaként – a tartozást felhalmozó ügyfeleknél – a gázóra kikapcsolásokat végezték.

A két férfi 2017 év tavaszán több esetben is pénzt kért az ügyfelektől annak fejében, hogy eltekintsenek a részükre meghatározott feladattól. Különböző összegeket kértek és kaptak is, amiért nem  zárták ki a fogyasztókat a szolgáltatásból.

A nyomozók által elvégzett tanúkutatások alátámasztották azt is, hogy több sértettől kiszállásra, üzemanyagra, vagy fáradozásra hivatkozással csaltak ki pénzt.

A rendőrök 2017. május 31-én Tiszaföldvár településen érték tetten a 37 éves férfit és 60 éves társát. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

A rendőrök azokat az ügyfeleket, akik a jogtalan előnyért azért fizettek, hogy a vállalkozók megszegjék a kötelezettségüket, szintén vesztegetés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kunszentmártoni Járási Ügyészség részére megküldte – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!