Szolnok

2017.09.20. 14:45

Térben és időben is nagy teret fog át a Zounuk évkönyve

Idén a harmincegyedik száma jelent meg a megyei levéltár három évtizedes múltra visszatekintő Zounuk évkönyvének – tájékoztatta a sajtó képviselőit Csönge Attila.

Az új kötet írásait két jelenlévő szerző, Magó Károly repülő zászlós, illetve Oláh András Pál szegedi történész, továbbá a szerkesztőbizottság tagjai, Pozsgai Erika és Szabóné Maslowski Madlen jelenlétében ismertette az igazgató.

A könnyebb keresést elősegítő név- és helymutatót is tartalmazó munka hét tanulmánya és két adattára szokás szerint térben és időben is nagy teret fog át.

A szabadságharctól, melyről Hermann Róbert Görgey-tanulmánya ad hírt, a szolnoki katonai reptér történetén, Szolnok háborús szövetséges légi felderítésén, két megyei történelmi család históriáján, az orosz lágerekbe hurcolt foglyok sorsán, karcagi tanyai egyházközségek múltján és a mezőgazdasági jászberényi kollektivizálásáig terjed a kötetben tárgyalt események köre.

A szakembereken kívül a helytörténet iránt érdeklődők által is haszonnal forgatható kötet a nagyobb könyvtárakban is hozzáférhető lesz.

SZ. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!