Vélemény

2019.09.23. 19:53

A beruházások önmagukban mit sem érnek vendégszeretet nélkül

Egy régi legenda szerint, ha a bejelentkezésnél elhangzott a „fölszint egy”, az nem jelentett semmi jót a szállodába érkező vendégnek.

Király Ernő

A fenti szobaszám egy kód volt, amit ha a főportás – akit a szebb időkben még concierge-nek hívtak – bemondott a londinernek, az pontosan tudta, hogy hová vigye a kevéssé szimpatikus vendég csomagjait. Egy olyan szobába, amit a kedves vendég aztán még hónapokig emlegetett, mert a lift és a lépcsőház közelsége okán zajos volt, az ablakok pedig a ronda belső udvarra néztek. Rossz elhelyezkedése miatt az is gyakran megesett, hogy napnyugta után visszatérőben bekopogott néhány részeges alak, folyamatosan zavarva az éjszakai szendergést. Manapság egyre ritkább az ilyen kellemetlen élmény, bár a hírek szerint legutóbb Gyulán volt valami hasonló eset, amin aztán igen felháborodott a kedves vendég.

Szolnok megyében a statisztikák szerint évek óta dinamikusan növekszik a turizmus.

A kiemelt célpontok, a Tisza-tó és Szolnok mellet a korábban kisebb turisztikai jelentőséggel bíró területek is profitálnak ebből. Az ágazat fellendülése, a mindenhol növekvő látogatószám és vendégéjszakák száma azt mutatja, hogy érdemes milliárdokat fektetni a fejlesztésekbe, hiszen az eredmények ezt sokszorosan visszaigazolják. Gondoljunk csak az elmúlt években hihetetlen népszerűvé váló Tisza-tavi térségre, vagy a szolnoki Reptárra, fürdőfejlesztésre és egyéb attrakciókra!

Persze van még hová fejlődni és fejleszteni. A beruházások viszont önmagukban mit sem érnek vendégszeretet nélkül. És ha a recepciósok manapság nem is azonnal az elnöki lakosztály kulcsát adják át mosolyogva és nem szolgálnak fel reggelire mindenhol tatárbifszteket, az elmúlt években jól érezhetően sokat változott a hozzáállás. Mert hívhatják főportásnak, concierge-nek, recepciósnak, remélem, hogy a „földszint egy” a múlté: ami ott történt, az ott is maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában