KARCAG

2019.10.24. 16:30

Civil munka mellett lett sikeres testépítő

Négy éve, már felnőtt fejjel kezdett el testépítéssel foglalkozni a karcagi Gön­czi Barbara.

Daróczi Erzsébet

Barbara az eddig megszerzett érmeivel. A következő években is folytatná sikereit

Fotó: Daróczi Erzsébet

A napokban Zalaegerszegről, az INBA Elite Tour Hungary versenyről bronzéremmel tért haza. Az edzés, a felkészülés sok lemondással jár a fiatal lány számára, de ma már a sikerek is jönnek.

Gyermekként igencsak vékonyka kislány volt Barbara. De akkor hogy jött a képbe a testépítés?

– Még 2015-ben elkezdtem egy tizenkét hetes, otthon végezhető, saját testsúlyos edzésprogramot, és utána tovább szerettem volna vinni ezt a vonalat. Elkezdtem konditerembe járni, és ez szerelem volt első látásra. Tetszett, ahogy láttam a testem átalakulását. Nyilván, mint a legtöbb ember, szerettem volna jobb és jobb lenni, ezért is kezdtem el a versenyzést. Az edzésnek így már motivációja is van – mondja Barbara, akit az elmúlt négy évben családja támogatta.

– Amikor az ember egy ilyen versenyre készül, nemcsak a tudatos étkezésre, az edzésre kell figyelni, hanem a tudatos anyagi háttérről is gondoskodnia kell, ugyanis a versenyzés nem olcsó hobbi. Bár sok lemondással járt, de megteremtettem a versenyzéshez az anyagiakat.

Megtanultam, hogy a színpadon az a lényeg, hogy nagyon jól érezzem magam, mert ott már nem tudok semmit sem változtatni, nem lesz izmosabb a karom, szélesebb a hátam. Ilyenkor már csak élvezni kell az egészet, én szívből csinálom, és nem görcsösen állok ott. Viszont igenis nyerni szeretnék mindig a bikinifitnesz kategóriában – sorolja Barbi, aki az idei második és harmadik helyekkel teljesen elégedett.

Barbara az eddig megszerzett érmeivel. A következő években is folytatná sikereit
Fotó: Daróczi Erzsébet

A nemzetközi verseny hazai állomásán, Zalaegerszegen több ország versenyzői is jelen voltak. Az erős mezőnyben csak két magyar lány előzte meg, de a szlovák lányok is nagyon jók voltak.

– A bikinifitnesz versenyen nem súly, hanem magasságkategóriák vannak, én a százhatvankét centisben indultam. És hogy ilyen sikereim vannak, azt annak is köszönhetem, hogy összhangba tudtam hozni a munkám és a hobbim. A civil életben szellemi munkát végzek, és ez a fizikai munka a számok világából teljesen kikapcsol.

Nem bántam meg, hogy elkezdtem a versenyzést, a velejáró nehézségeket – diéta, edzés – is én választottam – teszi hozzá magabiztosan. – Amikor fent vagyok a színpadon, teljesen elfelejtem a gondokat. Köszönöm a legeslegjobb barátomnak, hogy mellettem áll, hihetetlen tudása van, és borzasztóan sokat segít mind a táplálkozás, mind az edzés terén nekem – tolmácsolja háláját Gön­czi Barbara, aki most szeretne pihenni, hogy a következő célja az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon való részvétel lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!