adományokból vásárolják meg

2018.12.11. 09:30

Defibrillátort kap a nagykörűi idősek otthona

Egy defibrillátort helyeznek el nemsokára a Tisza-parti település bentlakásos idősek otthonában. A készülék beszerzésében – melyet adományokból vásárolnak majd meg – nagy szerepe volt a Nagykörűi Közösség Építők Egyesületének.

Rimóczi Ágnes

– Valamikor szeptemberben jött egy külső ötlet, megkeresve és megszólítva szervezetünket, hogy jó lenne a falunknak vásárolni egy félautomata defibrillátort, egy könnyen használható újraélesztő készüléket – mondta Túri Tibor, az egyesület elnöke.

– Igazán megtisztelő volt a felkérés, utána is néztünk, mely típusok lehetnek alkalmasak. Miután megtaláltuk a megfelelőt, megoldást kerestünk a felmerülő költségek fedezésére. Egy jótékonysági borvacsora lett a kulcs – foglalta össze az előzményeket Túri Tibor, az egyesület elnöke. Mint megtudtuk, a de­cember elején megtartott rendezvény sikeres volt, a hangulatos esemény keretében mintegy hatszázhetvenhatezer forint gyűlt össze.

– A kiválasztott eszköz bruttó ára ötszázharmincháromezer forint, az évenkénti négy kötelező felülvizsgálat ára további bruttó hetvenhatezer. Mindezen költségekre a borvacsorán teljes mértékben összejött a szükséges pénz.

– A maradék pénzből pedig szeretnénk egy olyan oktatást megvalósítani, mely során nyolc-tíz nagykörűi személy képzést kaphatna a készülék szakszerű használatához. Illetve természetesen a szakszerű újraélesztéshez is – számolt be a tervekről Túri Tibor, aki nem győzi kifejezni háláját a támogatóknak, az adományozóknak és a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában