influenza

2020.02.20. 16:30

Járvány: csökkent a betegek száma a megyében

Múlt héten már kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző időszakban – tájékoztatta hírportálunkat a megyei kormányhi­vatal.

Molnár-Révész Erika

Múlt héten összesen ezeregyszázötvenketten fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel megyénkben – kevesebben, mint az azt megelőző héten, amikor ezeregyszázkilencvennyolc volt a betegek száma. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a betegek huszonnyolc százaléka tizenöt éven aluli, harminckilenc százaléka tizenöt és harmincnégy év közötti, huszonnégy százaléka harmincöt és ötvenkilenc év közötti és kilenc százaléka idősebb hatvan évnél – írta a közlemény.

Mivel az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma ennek ellenére még mindig magasabb az átlagnál, továbbra is érvényben van a látogatási tilalom a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet valamennyi osztályán, valamint a karcagi Kátai Gábor Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában