Turisztikai fejlesztés

2020.05.01. 15:30

Növelik a Holt-Tisza part vonzerejét Cibakházán

Az eredeti tervekhez képest némi csúszással, de hamarosan elkészülhet a turisztikai fejlesztés a nagyközségben.

P. Pusztai Nóra

Hegyes Zoltán polgármester a vízparton álló kilátóból mutatja a rövidesen megépülő vízisétány nyomvonalát

Fotó: Mészáros János

A kivitelező cég munkatársai folyamatosan dolgoznak a Holt-Tisza partján, jelenleg a cölöpöket helyezik a kijelölt helyekre.

A magas vízszint és a part sárossága miatt leghamarabb május végére készülhet el a megújult „Gödör”, a cibakiak kedvelt pihenőhelye.

– A márciusi esők miatt felázott a talaj és nem haladtak a munkálatok, a csónakház viszont már készen van – mondta Hegyes Zoltán, a település polgármestere, aki hozzátette, a közel egymilliárd forintos komplex turisztikai célú fejlesztés során kilátót és pihenőparkot alakítanak ki.

– A sétányhoz és a vízi színpadhoz szükséges cölöpök a napokban kerültek a helyükre, ahogy a járófelületek alapozása is megtörtént – emelte ki a polgármester.

– A játszótéri elemek közül a csúszdát kihelyezték, a további játékokat – a homokozót, a rugós játékokat, illetve a fészekhintát – a közeljövőben telepítik a pihenőparkba. A munkálatok során rendbe teszik a partvonalat, a járófelületet deszkaburkolattal fedik.

Hegyes Zoltán polgármester a vízparton álló kilátóból mutatja a rövidesen megépülő vízisétány nyomvonalát
Fotó: Mészáros János

A vízpart irányába pár lépcsőfokkal elérhető terasz kap helyet. Kialakítanak egy madárbarát parkot, ahol a telepített fákra odúkat helyeznek el, hogy a szárnyasok fészkelésének helyet adjon. De madártani kiállítást is berendeznek majd.

A vasbeton alapokra épített fa szerkezetű kilátótoronyból és a víz fölé nyúló madárlesről látható lesz a náddal sűrűbben benőtt terület lenyűgöző élővilága. A kialakított néhány stég kikötési lehetőséget biztosít a csónakkal, kajakkal, illetve kenuval érkezőknek. Mindemellett pedig vízi eszközöket is lehet majd bérelni – részletezte.

A településvezető kiemelte, hogy a látványos munkafolyamatok még ezután következnek.

– A munkálatokat végző cég úgy véli, hogy május végére elkészülhet a beruházás.

A járványhelyzet enyhülése után, reményeink szerint nyáron már élvezhetik is a cibakháziak a megújult terület adta lehetőségeket – hangsúlyozta Hegyes Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában