Szolnok

2019.03.20. 10:30

Segítséget várnak a gyűjtőmunkához a szolnoki lokálpatrióták

A második világháború alatt elesett városlakók névsorának összegyűjtésére vállalkoztak lokálpatrióta szolnokiak.

Mészáros Géza

A nemes kezdeményezésről hétfőn a városházán tartott sajtótájékoztatót Szabó István alpolgármester, Magó Károly, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis zászlósa, roncskutató, dr. Vincze Gyula és Szalóki István, a Közösen Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Baráti Egyesület vezető tisztségviselői, illetve Csönge Attila, a megyei levéltár igazgatója, aki ezúttal dr. Horváth Lászlót, a Damjanich János Múzeum igazgatóját is képviselte.

Kifejtették, hogy a lakosság segítségével kívánnak méltó emléket állítani a frontok hősi halottainak, valamint azoknak a civil áldozatoknak, akik a második világháború következményeként vesztették életüket.

A ma élő családtagok által féltve őrzött tárgyi emlékeket, fotókat, levelezéseket, dokumentumokat, egyéb hagyatékokat várnak másolásra vagy adományra.

A dologi és szellemi ereklyéket, kincseket Magó Károly veszi gyűjteménybe, akit elsődlegesen a RepTárban, közvetve pedig a múzeumban és a levéltárban is elérhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában