Kultúra

2008.06.24. 13:14

Könyvbemutató és konferencia zárta az ünnepet

Egy esztendőt ölelt át és a napokban fejeződött be az a programsorozat, amelynek Kunszentmárton várossá nyilvánításának 200. évfordulója alkalmából adott otthont a Körös-parti település.

BJ

A rendezvényfolyam lezárása is az ünnep egészéhez méltó módon sikerült, hiszen zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők a József Attila Könyvtár és Közösségi Ház emeleti konferenciatermét.

Itt szervezték ugyanis a Helytörténeti Múzeum munkatársai azt a Kunszentmárton, a mezőváros elnevezésű és „Körös vizeinek napkeleti partján” mottót viselő tudományos előadást, amelynek során a Barna Gábor és Pusztai Gabriella által szerkesztett hasonló című reprezentatív tanulmánykötetet is bemutatták a vendégeknek. A szép kivitelű és tartalmát tekintve is nagyszabású könyvről a rangos előadók méltatásából kiderült: meglehetősen széles kitekintéssel és tudományos igényességgel dolgozza fel a település életének elmúlt két évszázadát.

Mind emellett azonban a közönséget a nap folyamán dr. Gecse Annabella és dr. Bartha Júlia a jelenleg folyó Tiszazug-kutatás legfrissebb fejleményeibe is beavatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!