Egyetértés

2022.07.19. 15:32

Orbán Viktor és Novák Katalin Arthur Schneier főrabbival tárgyalt

A találkozón - melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is - elhangzott, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb európai ország a zsidóság számára.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden munkaebéd keretében tárgyalt Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban; a megbeszéléshez csatlakozott Novák Katalin köztársasági elnök is - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A találkozón - melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is - elhangzott, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb európai ország a zsidóság számára. A magyar zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, megélhetik identitásukat és szabadon gyakorolhatják vallásukat a három bevett zsidó egyházban.

ORBÁN Balázs; NOVÁK Katalin; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Novák Katalin köztársasági elnök társaságában munkaebéd keretében tárgyal Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban 2022. július 19-én.
Forrás: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Az ukrajnai háború kapcsán Magyarország vezetői és a főrabbi egyetértettek abban, hogy mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert a háború súlyos gazdasági válságot és beláthatatlan humanitárius katasztrófát idézett elő.

Arthur Schneier elismeréssel szólt arról, hogy a magyar kormány a zsidó közösségekkel, civil szervezetekkel és magánszemélyekkel együtt az orosz-ukrán háború kitörésének első napjától kezdve támogatja az ukrajnai zsidó menekültek magyarországi ellátását, illetve továbbutazását Izraelbe.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Arthur Schneiert, a New York-i Park East zsinagóga főrabbiját (b) a Karmelita kolostorban 2022. július 19-én.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában