Guruló valuták

2023.06.30. 19:21

Szembesítést ígér a Fidelitas Karácsony Gergely pénzmosási ügyében (videó)

A Fidelitas pénteki Facebook-bejegyzésében arról ír: Karácsony Gergely főpolgármester "bárhogyan próbálja letagadni a tanácsadóival és szőnyeg alá söpörni a pénzmosási ügyét, mi ott leszünk és szembesítjük Őket a hazugságaikkal".

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Facebook-oldalán a Fidelitas olyan videót tett közzé, amelyben az látszott, hogy aktivistáik a 99 Mozgalom székhelyének udvarára szórtak játékpénzt, demonstrálandó, hogy "nem a szél fújt be" Karácsony Gergely mozgalmához a tavalyi választások előtt mikroadományokból több mint félmilliárd forintnyi pénzt. 

A felvételen elhangzik, hogy 

Karácsony Gergely mindenkit azzal a "mesével altat", hogy mikroadományokként gyűjtöttek össze több mint félmilliárd forintot a kampányára, amit aztán a 99 Mozgalom számlájára fizetett be párttársa, Perjés Gábor 19 részletben. 

"Hogyan lehet az, hogy mikroadományokból egyszer csak befúj a szél a mozgalom udvarára 506 millió forintnyi pénzt, ráadásul külföldi valutákban?" - teszik fel a kérdést. 

"Tudjuk jól, hogy Soroséktól bármi kitelik, ha a hatalom megszerzéséről van szó. És tudjuk azt is, hogy a hazai dollárbaloldal bármilyen külföldi érdeknek letérdel, ha pénz üti a markát." 

A játékpénz és Karácsonyék mikroadományai között szerintük a nagy különbség az, hogy "az igazi fontokat és eurókat nem a szél fújta be Karácsony kampánymozgalmához, hanem a Soros-birodalom örvényei sodorták a baloldali zsebek mélyére" 

- hangzik el a Fidelitas videójában. 

A videó melletti bejegyzésben az olvasható: "bárhogyan próbálja letagadni a tanácsadóival és szőnyeg alá söpörni a pénzmosási ügyét, mi ott leszünk és szembesítjük Őket a hazugságaikkal".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában