Illegális bevándorlás

2023.06.12. 10:20

Varga Judit: a kvóta az kvóta marad, akárhogy címkézzük is

Az igazságügyi miniszter szerint a migránskvóta felér egy meghívólevéllel, és a migráció az EP-választások kampányában is hangsúlyos kérdés lesz.

MW

Varga Judit igazságügyi miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Mi mindig is mondtuk, most meg megint igazunk lett, és a kvóta az kvóta marad, akárhogy is címkézzük 

– reagált Varga Judit a Hír TV Bayer show című műsorában arra, hogy az EU bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között.

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott, 

a migránskvóta felér a meghívólevéllel az embercsempészek és a migránsok számára.

„A kvóta vagy más néven elosztási mechanizmus mind-mind azt az üzenetet küldi a harmadik világnak, az Európán kívüli világnak, hogy lehet idejönni akárhogy, mert a végén itt tudtok maradni, mert le fogunk nyomni valamelyik ország torkán. Akár oda akarsz menni, akár nem. Tehát ez szerintem még a másik oldalról sem a legjobb megoldás, arról nem is beszélve, hogy abszolút felülírja a nemzetek szuverenitását vagy azt, hogy magunk dönthessünk arról, kivel szeretnénk együtt élni” – magyarázta a politikus.

A miniszter leszögezte, hogy a migráció kérdése ismét napirendre kerül az európai országokban, ami az európai parlamenti választások kampányában is hangsúlyos kérdés lesz majd.

A teljes interjú ITT tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában