Izraeli evakuáció

2023.10.10. 06:11

Menczer: a HVG elérte a magyar újságírás mélypontját

A baloldali hírportál cikkében arról írt, hogy az izraeli evakuáció során csak azok tudtak felkerülni a magyar légierő gépeire, akiknek volt protekciójuk.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

„A HVG elérte a magyar újságírás mélypontját. Ennél nincs lejjebb” – írta Facebook-bejegyzésében Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a baloldali hírportál cikkére reagált, melyben arról írnak, hogy az Izraelben rekedt magyarok csak a kapcsolataiknak köszönhetően juthattak ki a szombat hajnalban megtámadott országból – számol be a Magyar Nemzet.

Amikor emberélet mentéséről van szó, akkor azért van egy határ. Lennie kell

– húzta alá a politikus.

Mint írja, „amikor nagyon gyorsan ki tudunk hozni a terrortámadástól szenvedő Izraelből 325 embert, akikért a nagykövetség összes és a Külügyminisztérium számos munkatársa dolgozott az evakuáció előtt és alatt, akkor hazug, aljas módon megtámadni a mentést végzőket, ez mélypont.” Menczer Tamás rámutatott, ezzel nemcsak a kormányt, de a nagykövetség munkatársait is becsmérlik, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy segíteni tudjanak a bajba jutott magyaroknak. Kiemelte, három géppel 325 embert sikerült kimenteni Izraelből.

És akkor a ballib HVG azt írja, azt hazudja, hogy protekció nélkül nem lehetett felférni a gépre?! Hogy mi válogatunk a magyarok között, az egyiknek segítünk, a másiknak meg nem?!

– fakadt ki jogosan az államtitkár.

„Nem írom le – folytatta –, hogy milyen emberek vagytok ti, mert nem akarok a ti mélységetekbe süllyedni. Az az egyszerű tény is mutatja, hogy a cikk mekkora hazugság, hogy amennyiben az »informátor« nem fért volna fel a második gépre, eljöhetett volna a harmadikkal. Hiszen azon kimentettünk 15 külföldit is, tehát hely volt. És nyilván a magyart hoztuk volna el.”

Számunkra mindig a magyar a legfontosabb

– húzta alá, majd hozzátette: „Minden magyar egyformán fontos.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában