TikTok

2024.01.08. 12:13

Orbán Viktor vicces videót tett közzé az uniós pénzek hazahozására szőtt magyar tervről

A miniszterelnök TikTok-oldalán tett közzé humoros hangulatú videót arról, hogy a korábban visszatartott pénzeket miképpen tervezi a magyar kormány hazahozni.

MW

Orbán Viktor kormányfõ a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban 2023. november 10-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Még december közepén fogadták el a Magyarországnak járó pénzek egy részének folyósítását, elismerve, hogy megfelelőnek tartják az Országgyűlés által májusban elfogadott igazságügyi reformcsomagot.

Orbán Viktor a TikTok-oldalán tett közzé humoros hangulatú videót arról, hogy a korábban visszatartott pénzeket miképpen tervezi a magyar kormány hazahozni. A miniszterelnök videója egy korábbi felvétellel kezdődik, amelyen vázolja a tervet: az európai gazdaság a csőd szélén áll, új költségvetési tervre van szükség, azonban ehhez Magyarország hozzájárulása is szükséges ekkor kell elmenni egy nagy zsákkal  Brüsszelbe, és hazahozni a nekünk járó összeget.

A videó második fele rövidre zárja az üzenetet, ekkor már a terv eredményét láthatjuk: híradást arról, hogy elhárulhatott az utolsó akadály, jöhet a tízmilliárd eurónyi uniós támogatás Magyarországra.

A miniszterelnök videója itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában