Technológiai forradalom

2024.02.21. 09:29

Orbán Viktor: Magyarország a zöldenergia-forradalom globális éllovasa (videó)

„Időtlen idők óta most először nem követői vagyunk egy technológiai forradalmi átalakulásnak, hanem globális éllovasai, ezzel megmentjük az autógyárainkat is” – mondta évértékelő beszédében a miniszterelnök.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

– A nyugati világban sok autógyárat zárnak be és helyeznek át, „ezt Magyarországon el kell kerülni”. Képzeljék el Győrt az Audi vagy Kecskemétet a Mercedes nélkül! – figyelmeztetett Orbán Viktor.

– Győrben tízéves autógyártási rekord dőlt meg, Kecskeméten felsőkategóriás elektromosautó-gyártás indult, Debrecenben olyan elektromos autót gyártunk majd, amely még nincs a világpiacon, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója Szegedre hozza első európai gyárát, és megnyugodhatnak a szentgotthárdiak is, mert megindul náluk az elektromos motorok gyártása

– sorolta a kormányfő évértékelő beszédében.

Hozzátette: a magyar autóipari termelés értéke több mint 13 ezer milliárd forint; több százezer család kenyerét adja, hatalmas szak- és mérnöki tudást halmoztunk fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában