Támadás

2024.03.18. 08:18

Így tartaná vissza a hazánknak járó uniós forrásokat Márki-Zay Péter (videó)

A Magyar Nemzet cikksorozatának újabb részéből kiderül, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt számos megszólalásában hivatkozott, és győzelme esetén ígéretet is tett olyan feltételek teljesítésére, amelyek valójában egyáltalán nincsenek összefüggésben a fejlesztési források kifizetésével.

MW

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke beszédet mond a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök országos kampánynyitó rendezvényén a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 2024. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje is azzal kampányolt a 2022-es országgyűlési választás előtt, hogy Magyarország akkor kapja meg az európai uniós forrásokat, ha a magyarok leváltják Orbán Viktort. Emlékezetes, hogy közben a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára milliárdos nagyságrendben érkeztek dollárok a tengerentúlról, az Egyesült Államokban létrehozott Action for Democracy (A4D) nevű szervezettől. Mint azóta kiderült, a Korányi Dávid – Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök bizalmasa – által alapított A4D döntően Soros Györgytől származó, több mint hárommilliárd forintot csatornázott be a baloldal kampányába – írja a lap

Azok a pártok és politikusaik élvezték a külföldi támogatást, akik folyamatosan azért dolgoztak Brüsszelben, hogy hazánk ne kapja meg az uniós forrásokat. Ez utóbbi tényt ma már nyíltan elismerik, sőt kérkednek is vele. 

Hajnal Miklós múlt heti televíziós interjúja nyomán a Magyar Nemzet cikksorozatot indított, amelyben eddig felidézték, milyen közös akciókat indítottak a baloldali pártok uniós politikusai hazánk ellen, illetve azt is, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára EP-képviselő egyenesen feladatának nevezte a hazánk elleni uniós lépések támogatását. 

Ennek szellemében Molnár Csaba, a DK egyik uniós politikusa kijelentette, hogy hazafias kötelességének érzi az európai uniós források elleni küzdelmet. Kollégája, Ara-Kovács Attila pedig azt mondta, lehetetlen odaadni az európai uniós forrásokat az Orbán-kormánynak, mert ezzel a baloldal saját magát fegyverezné le.

Egészen intenzív aknamunkát folytatott hazánk ellen az uniós intézményekben a Momentum két EP-képviselője, Donáth Anna és Cseh Katalin is, akik több alkalommal azért lobbiztak a brüsszeli döntéshozóknál, hogy ne adják oda a Magyarországnak jogosan járó pénzeket.

A baloldal volt kormányfőjelöltje maga is kivette  részét a Magyarország érdekei ellen zajló aknamunkából. Márki-Zay Péter egy 2022. április elsejei Facebook-videójában úgy fogalmazott: „Az ukrán konfliktus óta szégyen lett Orbán Viktor. Orbán Viktor az unió és a NATO árulója. Ezt az árulást még a lengyelek sem fogják soha megbocsátani Orbán Viktornak. Ez az Orbán Viktor nem számíthat semmilyen támogatásra a NATO-tól és az uniótól. Önök azonban, ha leváltják Orbán Viktort, meg fogják kapni a NATO védelmét és meg fogják kapni az unió támogatását.” (A videón 33:43-tól:) 

A 2022-es választási kampányban többször is előállt Márki-Zay azzal, hogy csak Orbán Viktor távozása árán kaphatja meg hazánk azokat az uniós pénzeket, amelyeknek kifizetése természetesen semmilyen összefüggésben nincs az adott tagállam kormányának politikai színezetével, sem ideológiai kérdésekkel. Márki-Zay Péter a kampányhajrában közzétett bejegyzésében elmagyarázta, hogy szerinte milyen feltételeknek kell teljesülniük az EU-források megérkezéséhez. Azt írta, hogy „a fejenként 1,5 millió forint lehívásához Magyarországnak szigorú korrupcióellenes szabályokat kell hoznia, csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez. Orbán ezt soha nem fogja megtenni, mert úgy járna, mint a bolgár kollégája. Mi azonban megkapjuk ezeket az uniós forrásokat, mert azonnal csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, lesz elszámoltatás – Magyarország nem lesz többé következmények nélküli ország.” 

A baloldal volt kormányfőjelöltje tehát olyan feltételt határozott meg az uniós pénzek lehívásához, ami a valóságban soha nem létezett, a két dolognak semmi köze nincs egymáshoz. 

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás régi baloldali, globalista toposz, amit az Európai Egyesült Államok létrehozását célként kitűző uniós bürokraták és politikusok erőltetnek, de az uniós fejlesztési források kifizetése ettől teljesen független. 

A teljes cikk a részletekkel ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában