Hirdetés

2022.12.06. 12:13

Hogyan szabaduljon meg a fölösleges kilóktól?

Lehet, hogy az Önt zavaró plusz kilók még a terhessége előtti időkből származnak, lehet, hogy a terhesség idején rakódtak fel, de az sem kizárt, hogy az új családtag gondozása közben szedte fel őket. Egyik esetben sincs oka búslakodni, ha tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy lefogyjon. És mi tanácsokkal segítünk Önnek ebben!

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: RossHelen

Miért akar egyébként fogyni?

Mielőtt még egyáltalán fogyókúrázni kezd, legelőször tisztáznia kell, hogy miért akar fogyni. Valaki másért fog bele? Vagy a saját maga érdekében? És mi a célja? Mit szeretne elérni? Ezután ennek megfelelően készítsen tervet, hogy áttekinthesse, hogyan halad. A célt ossza fel rész-célokra és mindegyik teljesítéséért adjon magának egy kis jutalmat. Ez mindig előreviszi Önt, és meglátja, hogy sikerülni fog.

A drasztikus fogyókúrát felejtse el.

Azt kérdezi, hogy hogyan fogyjon le? Lehet, hogy a figyelmét különböző fogyókúrák listája köti le, amelyek közül próbálja kiválasztani a megfelelőt. Mi azt tanácsoljuk, hogy a drasztikus fogyókúrákat, amelyeknél éheznie kell, rögtön zárja is ki.

Lehet, hogy az ilyen diétától aránylag rövid távon megszabadul néhány kiló súlyfölöslegtől, de amint egy picit lazít a szigorú rendszeren, már várhatja is, hogy mikor térnek vissza a leadott kilók, de lehet, hogy még többet is felszed belőlük, mint amennyit leadott.   A jojó-effektus ebben az esetben garantáltan működik, és újra a nulláról kell mindent kezdenie. Hogyan oldhatjuk ezt meg jobban?

Felejtsd el a félkész termékeket és a gyorséttermi ételeket!

Most őszintén vallja be. Milyen ételeket eszik többnyire? Otthon főz magának és figyeli az összetevőket, vagy hetente hányszor vesz félkész vagy gyorséttermi ételeket. Időnként persze mindannyian megengedjük magunknak az ilyen ételeket, de rendszeresen ezt fogyasztani? Ez nem tesz jót az egészségünknek, és az alakunknak sem. Ha tehát fogyni szeretne, kerülje el ezeket.

Indítsa be az anyagcserét

A jól működő anyagcsere a siker alapja. Ha a szervezeted nem égeti el hatékonyan a kalóriákat, aligha fog fogyni. Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy segítsük a szervezet anyagcseréjének a megfelelő működését.

  • Egyen savanyú káposztát annak érdekében, hogy beindítsa az anyagcserét és megtisztítsa a beleit.
  • Fogyasszon fehér-, vagy maté teát.
  • Iktassa be az étrendjébe a chillit
  • Tartsa be az ivási rendet Az étkezés előtt elfogyasztott egy pohár víz részben megtölti a gyomrot, aminek köszönhetően kevesebbet fog enni.
  • Az ételek ízesítéséhez próbálja ki az almaecetet.
  • Minden reggel igyon meg egy pohár tiszta, citromos vizet.

Mozogjon sokat

Mozgás nélkül szintén nem fog sikerülni. A szervezetünknek szüksége van rá a megfelelő működéshez a fogyáshoz pedig kétszeresen is. De ne aggódjon, ehhez nem kell vért izzadnia egy edzőteremben, ahol valószínűleg amúgy sem érezné jól magát. Elég hozzá egy élénk séta, úszás, tánc, futás vagy kerékpározás. A jóga is nagyon jó.

Vigyázzon a szénhidrátokkal 

Minden, amit megeszünk, valamilyen szinten tartalmaz szénhidrátot. Ennek eredményeként többet juttatunk be belőle a szervezetbe, mint amennyire egész nap alatt szükségünk volna. És ezt fontos szem előtt tartani. Próbálja meg csökkenteni a szénhidrátbevitelt és az étrendjében részesítse előnyben a zöldségeket, valamint a fehérjében és egészséges zsírokban gazdag ételeket. Például a tízóraihoz a csokoládészelet helyett igyon fehérjeitalt, minden étkezéséhez fogyasszon zöldséget is és egyen gyakrabban, de kisebb adagokat. Meglátja, hogy a felesleges kilóktól így könnyen és gyorsan megszabadul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában