Sport

2011.01.26. 12:52

Szolnoki házidöntő a Kolláth Béla-emléktornán

A közelmúltban megkezdődött a Szanda Focisuli SE által szervezett ifjúsági teremlabdarúgó eseménysorozat, a VIII. Kolláth Béla-emléktorna.

G.G.

 A 2003-ban elhunyt kiváló labdarúgóra és játékvezetőre emlékezve február 26-ig minden hét végén, tíz különböző korosztályban rendeznek mérkőzéseket. A napokban az 1998-es és 2002-es évjárat csapatai nyitották a sort, előbbiek a rákóczifalvi sportcsarnokban, míg utóbbiak a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornacsarnokában léptek pályára.



A fiatalabbak mezőnyében 15 csapat nevezett, amelyeket három ötös csoportba soroltak a szervezők. A selejtezőket követően a csoportok első két helyezettjei mellett a két legjobb harmadik jutott tovább a legjobb nyolc közé, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a mérkőzések. Az A csoportban a rendező Szanda Focisuli három győzelemmel kezdett, ennek köszönhetően az utolsó fordulóban elszenvedett vereség ellenére megnyerte csoportját. A B jelű ötösben még inkább magabiztosan diadalmaskodott a Szolnoki MÁV, amely a négy meccsen 23 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, miközben az ő hálójuk érintetlen maradt. Bár a C csoport rangadóján az orosháziak legyőzték a Mezőberényt, a folytatásban fontos pontokat hullajtottak el, így utóbbiak ölébe hullott az elsőség. A negyeddöntőben mindhárom csoportgyőztes sikerrel vette az akadályt, mellettük a jászberényi csapat jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a Szanda Focisuli és a Szolnoki MÁV egyaránt ötször vette be ellenfele kapuját, így összejött a házidöntő, ahol színvonalas meccsen a mávos fiatalok bizonyultak jobbnak (3-1).
Végeredmény, 2002-es korcsoport: 1. Szolnoki MÁV, 2. Szanda Focisuli, 3. Jászberény, 4. Mezőberény, 5. Rákóczifalva, 6. Abony, 7. Besenyszög, 8. Orosháza „B", 9. Tápiószentmárton, 10. Jánoshida, 11. Monor, 12. Szentmiklósi Focisuli, 13. Orosháza „A", 14. Szajol, 15. Tószeg. Gólkirály: Komáromi György (Szolnoki MÁV, 11 gól). A legjobb mezőnyjátékos: Papp Áron (Mezőberény). A legjobb kapus: Szőke Soma (Jászberény). A legjobb teljesítményt nyújtó hazai játékos: Bana Martin.
Az 1998-as évjáratban egy váratlan visszalépés miatt csonkán, 14 csapattal zajlottak a küzdelmek. A szolnoki színeket egyedüliként képviselő Szanda Focisuli csoportja második helyén beverekedte magát a legjobb nyolc közé, ott azonban a későbbi bronzérmes szegedi Tisza Volán megállította őket (0-2). Az izgalmas fináléban az aranyérem Hódmezővásárhelyre került, míg az ezüstöt a kecskemétiek akaszthatták a nyakukba.
Végeredmény, 1998-as korcsoport: 1. Hódmezővásárhely, 2. Kecskeméti TE, 3. Tisza Volán „A", 4. Tisza Volán „B", 5. Szarvas „B", 6. Szarvas „A", 7. Szanda Focisuli, 8. Monor, 9. Zagyvarékas, 10. Jászkisér, 11. Szentes, 12. Tószeg, 13. Szajol, 14. Jászárokszállás. Gólkirály: Selyem Zsolt (Tisza Volán „A", 9 gól). A legjobb mezőnyjátékos: Zsoldos László (Kecskeméti TE). A legjobb kapus: Kandó Zsombor (Hódmezővásárhely). A legjobb teljesítményt nyújtó hazai játékos: Tömösvári Bálint.
A tornasorozat szombaton 9 órától az 1996-os és 1999-es korosztály mérkőzéseivel folytatódik a Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában, illetve Rákóczifalván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!