VÍZILABDA

2019.01.09. 09:36

A Hannover csapatát fogadja BL-meccsen a Szolnoki Dózsa

Először Szolnok sporttörténelmében egy napon, egy időpontban két szolnoki csapat is német klubbal találkozik a nemzetközi kupákban.

Varga Csaba

Kis Gábor felkészültnek érzi magát, s bízik a győzelemben

Fotó: MTI

Szerda este hétkor az Olaj kosarasai a német Würzburg vendégei lesznek a FIBA Európa-kupában, míg a Dózsa vízilabdázói ugyanebben az időpontban a Hannover gárdáját fogadják a Vízilabda Arénában, a LEN Bajnokok Ligájában. A pólómeccset a Sport2 Tv adja élőben.

A hatodik fordulónál tart a főtábla mezőnye, amelynek a B csoportjában érdekeltek a felek. Azt tudni kell, hogy a júniusi nyolcasdöntőt Hannoverben rendezik, ezért a német alakulat biztos negyeddöntősnek számít.

Természetesen az ellenfeleknek nem mindegy, hogy milyen eredményeket érnek el a német csapat elleni meccseken. Igaz, az elmúlt öt fordulóban nem tudott nyerni a Hannover, de arról szó sincs, hogy bármelyik mérkőzését is feladná.

Minderre bizonyságul, hazai medencében döntetlent játszott a címvédő Olympiakosszal és a Mladost Zagrabbal is. Nyilván nem lesz könnyű ellenük játszani, ám ha a Dózsa tovább akar jutni, akkor már sokat nem hibázhat. Nem lehet más alternatíva, mint a győzelem. Erről (is) beszélt Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője.

– Nem sok, de volt pihenő az ünnepekkor, sikerült egy picit feltöltődnünk. Az új évben folyamatosan dolgozunk, készülünk a folytatásra. Most egy újabb kemény összecsapás vár ránk, hiszen a nyolcas döntőt rendező Hannover csapata lesz a vendégünk.

Kis Gábor felkészültnek érzi magát, s bízik a győzelemben
Fotó: MTI

– Igaz, még nyeretlenek, de nem becsülhetjük le őket, hiszen német válogatott játékosaik mellett rutinos délszláv játékosok alkotják soraikat. Győzelemmel akarjuk kezdeni az esztendőt.

A Dózsa öt meccséből hármat idegenben játszott, és csak a Spandau ellen szerzett pontot, ugyanakkor itthon legyőzte a Splitet, valamint döntetlent ért ért el az Olympiakosszal szemben.

Mivel a B csoportból csak három csapat jut tovább, ezért égetően fontos a három pont begyűjtése a mai meccsen. A Dózsa centere, Kis Gábor szerint is nagyon fontos összecsapás előtt állnak.

– Ha életben akarjuk tartani továbbjutási terveinket, akkor mindenképpen nyernünk kell a Hannover ellen. Sokat kell tennünk a sikerért, amit nem lesz könnyű megszerezni. Felkészültünk a találkozóra, és úgy érzem, hogy meg fogjuk szerezni a második győzelmünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában