LABDARÚGÁS

2019.09.14. 09:15

A MÁV FC a Győrt fogadja, a Jászberényhez az ózdiak érkeznek

Két hét után lép ismét pályára a Szolnoki MÁV, amely a harmadik helyezett Győrt fogadja vasárnap 17 órától, míg a Jászberényhez a még nyeretlen Ózdi Kohász érkezik a 16 órai kezdésre.

Varga Balázs

Csábi József vezetőedző (fehérben) visszatérne csapatával a győzelem útjára.

Fotó: Mészáros János

A szolnoki csapat számára a válogatottszünet miatt két hét felkészülési idő állt rendelkezésre, ami az augusztusi megfeszített tempó után biztosan jól jött mind a játékosoknak, mind a szakmai stábnak. Mint ismert, a MÁV FC jelenleg négy ponttal a 17. helyen áll a bajnokságban, mivel a legutóbbi, Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni döntetlent megelőzően a Balmazújvárost kizárták, így a hajdúságiak ellen megszerzett három pont elveszett. Bár messze még a szezon vége, így fölösleges arról beszélni, mely csapatok állnak kiesőhelyen, ám az biztos, hogy hazai pályán mindenképpen gyűjtögetni kellene a pontokat, még egy olyan erős együttes ellen is, mint a harmadik helyezett Győr.

A zöld-fehéreknél egy olyan játékos futballozik jelenleg, aki Szolnokon is megfordult korábban: Vári Barnabás, aki pont vasárnap ünnepli 32. születésnapját. A mostanában belső védőként szereplő labdarúgó 2011 nyarától négy szezonon át erősítette a Tisza-parti gárdát, mielőtt Kisvárdára igazolt volna. Egyébként a győri gárdának éppen a védelem az erőssége, ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban, hét mérkőzésen mindössze hármat. Nyilván ezzel összhangban a támadósor kevésbé acélos, csupán kilenc találatot szereztek, és ezek is abszolút megoszlanak játékosaik között, tehát – jelenleg – nincs olyan támadójuk, aki szórná a gólokat. Szóval, várhatóan nem esik sok találat vasárnap, így még fontosabb lenne a jó szolnoki helyzetkihasználás, valamint az, hogy a rögzített helyzetek kivédekezésébe ne csússzon hiba, mert azon elmehet a meccs – ahogy az történt akár a Gyirmót ellen.

Csábi József vezetőedző (fehérben) visszatérne csapatával a győzelem útjára.
Fotó: Mészáros János

További párosítások

NB II.: Vác–Tiszakécske, 16.30, Siófok–Budaörs, Gyirmót–Dorog, Haladás–Soroksár, Budafok–Ajka, MTK–Kazincbarcika, Nyíregyháza–Vasas, 17.00, Szeged–Csákvár (tv: M4 Sport), 18.00

A Jászberény a múlt héten, a Tállya elleni, idegenbeli mérkőzésen pontokat veszített, ám továbbra is őrzi veretlenségét a bajnokságban – hazai környezetben pedig még mindig százszázalékos. A negyedik helyen álló, ám a listavezetőtől csupán két pont hátrányban lévő JFC ezúttal azt az ózdi csapatot fogadja odahaza, amelynek a volt szövetségi kapitány, Várhidi Péter az edzője.

Az újonc Borsod megyeiek még nyeretlenek, ám a hat mérkőzésük alatt csupán kétszer kaptak ki – bár a DEAC egy négyessel küldte haza őket –, négyszer döntetlenre végeztek, ráadásul mindegyik hazai találkozójuk 0–0-val ért véget, legutóbb épp a dobogós Tiszaújváros ellen. S ugyan most idegenben szerepelnek majd, vigyázni kell velük, hiszen az látszik, hogy stabil együttesről beszélünk, amely ha jó napot fog ki, akkor egy élcsapat orra alá is borsot tud törni. A hazai kispadon még mindig nem lehet ott Német Gyula, aki hárommeccses eltiltását tölti, így vasárnap nélküle kell csapatának helytállni, de mint azt a klub honlapjának lenyilatkozta, nem ezen múlik a siker.

– Régen rossz lenne egyébként, ha azon múlna egy-egy győzelmünk, hogy én ott vagyok a kispadon, vagy sem. Úgy gondolom, egy szakvezető addig tud igazán segíteni csapatának, míg nem kezdődik el a meccs – mondta a szakember.

További párosítások

NB III., Kelet: ESMTK–Putnok, Cegléd–Tállya, Tiszaújváros–DEAC, Balassagyarmat–Sényő, Füzesgyarmat–Diósgyőr II., Eger–Debrecen II., Hatvan–Gyöngyös, 16.00.

A vasárnapi program

NB II., 8. forduló, 17 óra: Szolnoki MÁV FC – ETO FC Győr

NB III., 7. forduló, 16 óra: Jászberényi FC – Ózdi Kohász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában