kézilabda

2020.03.06. 09:37

A Székács nyerte a megyei rangadót, a rutinos Kunszent kikapott

A 14. forduló mérkőzéseit rendezték meg az NB II.-es bajnokságban, megyei csapataink pedig értékes pontokat szereztek.

Varga Csaba

Elveszítette a megyei rangadót a rutinos kunszentmártoni alakulat

Fotó: Szánthó Ferenc

 

A törökszentmiklósi Székács csarnok renoválása miatt, a homoki sportcsarnokban rendezték meg Délkeleti csoport megyei rangadóját, a Székács–Kunszentmárton összecsapást. Ami tulajdonképpen a kunszentieknek számított hazai pályának, hiszen csapatuk nagy része tiszaföldvári játékos.

Elveszítette a megyei rangadót a rutinos kunszentmártoni alakulat
Fotó: Szánthó Ferenc

Székács KE–Katona Transsped Kunszentmárton KSK 28–23 (14–10)

Homoki Sportcsarnok, 200 néző. Ágnecz, Sipos O.

Törökszentmiklós: Rizinger– Major 5, Sütő 4, Csanádi V. 9, Szollár 5, Csanádi A. 3, Sipos, Kapás, Deák D. Szabó S. , Bernáth Sz. 1, Nyikos 1, Varga I. (kapus). Edző: Szloska Krisztián

Kunszentmárton: Subicz A – Tóth L. 4, Krasznai G. 4 , Danku Cs. 1, Gelley 9, Békési, Cselovszki 2, Kovács A. 1, Fekete K. 1, Bernáth B. 1, ifj. Tóth L., Lőrincz, Szántó, Barcza, Tóth O. Polgár A. (kapu). Edző: Szőke István

A hazaiak nyitották meg a gólgyártást, majd 4–4-es állásig fej-fej mellett haladtak a felek. A folytatásban azonban egyre többet hibáztak a vendégek, akik ziccereket és büntetőket is rontottak. Ellenben a miklósiak elkapták a fonalat, húsz perc alatt hat gólos előnyt építettek, 12–6. A kunszentiek nem adták fel és a szünetig két góllal csökkentették hátrányukat, 14–10.

A második félidőben is mindent elkövetett a felzárkózás érdekében a kunszenti alakulat, többször megközelítették a Székácsot, de Csanádi Valterék a fontos pillanatokban rendre betaláltak. A hajrában sem változott a játék képe, sőt Major Márkék egy három gólos rohammal tovább növelték a különbséget, 27–20. Tulajdonképpen a végjátékra eldőltek a vitás kérdések a Székács magabiztosan verte megyei vetélytársát.

Mezőtúri AFC-Syngenta –Kondorosi KK 24–21 (12–13)

Mezőtúr, 200 néző. Vezette:Dohány, Nagy L.

Mezőtúr:Lipták M. – Papp K. 6, Zvolenszki 4, Branyiczki 4, Soós B. 4, Csizmadia 2, Kovács T. 2, Sárosi 1, Farkas K. K. 1, Farkas N., Styop, Kiss A. kapusok.Edző:Varga Antal

Kondoros: Pankotai – Istenes L. 4, Kurta, Kovács A. 3, Gazsó 2, Raffai 1, Krajcsovicz, Zubor 9, Kasnyik, Kósa, Istenes I. 2., Szebetyinszky (kapus). Játékos-edző: Kósa Balázs

A hazaik nehezen vették a ritmust, ziccereket és heteseket rontottak az elején, ezért nem tudtak elhúzni lelkes vetélytársuktól. Ráadásul a vendégek hálóőre, Pankotai Bence jó napot fogott ki, heteseket is fogott. A vérszemet kapó kondorosiak pedig a félidő hajráját háromgólos előnnyel kezdték. Szerencsére Papp Krisztiánék még időben kapcsoltak, és egy gólra csökkentették hátrányukat, 12–13.

A második játékrész vendégtalálattal indult, végre összekapták magukat a mezőtúriak, szigorítottak a védekezésükön, ennek eredményként 12 percig nem kaptak gól. Soós Bencéék pedig sorra érték el találataikat, és közönségük biztatásától kísérve megfordították az állást. A hajrában pedig már nem engedték ki kezükből a vezetést, és három gólos győzelmet arattak, és újra a harmadik helyen állnak a tabellán.

További eredmények

A férfi NB II. Észak-keleti csoportjában a második helyen álló Szolnoki KCSE csapata a harmadik Kazincbarcika vendége volt. A szolnokiak nagyon bekezdtek és az első félidő végére hét gólos előnyt építettek. Folytatásban feljöttek a hazaiak , de izgalmas végjátékban egy gólt megőrzött előnyéből a Tisza-parti alakulat, amely 31–30-ra diadalmaskodott. A csoport másik megyei csapata, a hazai pályán játszó Túrkevei VSE is szépen zárta fordulót, hiszen fölényesen 31–18-ra verte a Gyöngyös U23-as alakulatát. A nők Délkeleti csoportjában Gyomaendrődön öt gólos félidei hátrányt dolgozott le a mezőtúri csapat, és végül 27–27-es döntetlent harcolt ki az ötödik helyezett otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában