VÍZILABDA

2019.03.18. 09:55

Az Olympiakosz legénysége nyerte a BL-győztesek párbaját

Hosszú évek óta kemény helyszín a pireuszi Papastrateio Uszoda. Nem az a lányregényekben gyakori álom ellenfélként játszani ott. Még akkor sem, ha a címvédő ebben a szezonban nem olyan kiegyensúlyozott, mint tavaly. Igaz, a szolnoki csapat sem.

Gutai István

Bátori Bence (labdával) egy gólt lőtt Athénban.

Forrás: Korábbi fotó

Fotó: Mészáros János

OLYMPIAKOSZ (görög) – SZOLNOKI DÓZSA 11–10 (2–2, 2–3, 5–3, 2–2)

OLYMPIAKOSZ: Pavic – GUNASZ 2, Szkumpakisz, Jeniduniasz 2, MURIKISZ 2, Milonakisz 1, Funtulisz. ­Csere: Nikolaidisz, Derviszisz, BUSLJE 2, Argiropulosz, OBRADOVIC 2. Vezetőedző: Teodorosz Vlahosz

SZOLNOK: Nagy V. – Angyal, PRLAINOVICS 2, Jansik D., Kis G. 1, Bátori 1, V. Rasovics 1. Csere: ZALÁNKI 3, Szatmári, M. Alekszics, D. LAZICS 2, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics

Nagyon komolyan beleállt a meccsbe a szolnoki csapat. A védekezés teljesen rendben volt és elöl is egészen jól mentek a dolgok, hiszen bár a hazaiak szereztek vezetést, a Dorde Lazics-Kis Gábor centerpár fordított.

A második negyedben három góllal, 5–2-re meglépett a Dózsa, de két gyors találattal a görögök visszakapaszkodtak a meccsbe, így továbbra is nyílt maradt a találkozó.

A harmadik negyedben viszont az Olympiakosz megmutatta, hogy miért is írja nagy betűkkel a vízilabdát. Gunasz a negyed utolsó másodperceiben zörgetett egy gólt, ezzel 1−0 után újra a görögök vezettek.

A negyedik negyed elején Zalánki Gergő jóvoltából egyenlítettünk ugyan − a gól jó hárompercnyi vízibirkózás, fel-le úszás, az addigiaknál is komolyabb fizikális küzdelem előzte meg. 9−9 után azonban Buslje előnyből és akcióból is eredményes tudott lenni.

Igaz, két találata között Lazics is szerzett egyet, ám azt − ­arra hivatkozva, hogy két méteren belül kapta a labdát − nem adták meg a játékvezetők. Az utolsó percben Zalánki hozta mínusz egyre a meccset, de egyenlíteni már nem tudtunk.

− Megvoltak a lehetőségeink nemcsak a döntetlen, hanem a győzelem elérésére is, ám nem tudtunk élni velük − mondta az Nso.hu-nak Zsivko Gocics.

− Mégsem lehetek teljesen elégedetlen, mert a játékosok mindent beleadtak, de sajnos ezúttal ez is kevés volt a pontszerzéshez.

Bátori Bence (labdával) egy gólt lőtt Athénban.
Fotó: Mészáros János / Korábbi fotó

A Bajnokok Ligája csoportköréből még négy forduló van hátra, a Szolnoki Dózsa március 27-én a német Spandaut fogadja.

További eredmények

B csoport: Jadran Split (horvát)–Spandau 04 (német) ­14–8, Sport Management (olasz)–Mladost Zagreb (horvát) 12–9, Jug Dubrovnik (horvát)–Hannover (német) 18–7

Az állás:

1. Dubrovnik 28

2. Management 22

3. Olympiakosz 18

4. Szolnok 15

5. Jadran 8

7. Spandau 7

8. Hannover 6 pont

Az A csoport eredményei: Dinamo Moszkva (orosz)–AN Brescia (olasz) 10–6, Crvena Zvezda (szerb)–Steaua román) 7–9, Eger–FTC-Telekom 9–12, Pro Recco (olasz)–Barceloneta (spanyol) 8–3

Az állás:

1. Pro Recco 30

2. Brescia 20

3. Barceloneta 19

4. FTC 19

5. Eger 12

6. Dinamo Moszkva 12

7. Steaua 6

8. Crvena Zvezda 0 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában