vélemény

2019.08.27. 11:44

Dóri dicsősége

Dúskálunk mostanság a sporteseményekben. Múlt héten Szegeden, a kajak-kenu világbajnokságon izgulhattunk, vasárnap ért véget Budapesten a juniorúszó-vb.

Varga Csaba

Ugyancsak hazánk az egyik házigazdája a női röplabda-Európa-bajnokságnak. Szeptember első napjaiban pedig az öttusa-világbajnokság helyszíne lesz a magyar főváros.

Valósággal özönlenek hazánkba a sportolók és persze a szurkolók. A minap például tunéziai úszók érkeztek a junior-vb-re. Ferihegyen azonban a szegedi szervezőknél jelentkeztek le, akik annak rendje és módja szerint felültették őket a kajak-kenu főváros felé induló autóbuszra. Szegeden aztán úgy derült ki a félreértés, hogy egyik szállodában nem volt foglalása a tunéziai csapatnak…

Apropó kajak-kenu: óriási érdeklődés kísérte a világbajnokság küzdelmeit. A hétvégi finálékban – ezeket már nem láthatta a tunéziai küldöttség, mert visszabuszoztatták őket Budapestre – több tízezer néző biztatta a versenyzőket.

Szerencsére szolnoki kajakosokért is szoríthattunk az érmekért és olimpiai kvalifikációs helyekért is folyó regattán. Sajnos Gál Péternek, a nála tizenöt esztendővel idősebb Kammerer Zoltánnal alkotott párosa hajszál híján, de lemaradt a kvótáról – a tavaszi versenyeken még megszerezhetik.

Bodonyi Dóra azonban a négyes tagjaként harcolta ki egyik aranyérmét és ezzel az olimpiai kvótát. Majd négy óra múltán egyéniben is aranyérmet könyvelhetett el az ötezer méteres távon. Mivel ez volt pályafutása ötödik világbajnoki címe, nemsokára felkerül a neve a sportág örökös bajnokai közé a márványtáblára. Dicsőség a javából!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában