KAJAK-KENU

2019.06.18. 09:25

Ismételten a kajak-kenué lesz a főszerep Szolnokon

Varga Balázs

Keddtől egészen csütörtökig tart a szolnoki Holt-Tisztán az idei második válogatóverseny, amely után kialakul a – kajak-kenusok számára – jövő héten kezdődő minszki Európa Játékokon, valamint az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon induló magyar csapat összetétele.

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője, Bodonyi Dóra az első válogatón az ötezer métert megnyerte, ezren második lett, míg ötszázon negyedik, ha utóbbi távon ismét a négyben végez, akkor tagja lesz a csapathajónak a vb-n.

De Katrinecz Ritára is érdemes lesz figyelni, míg a férfiaknál Bogár Gábortól és Gál Pétertől – aki K2-ben Kammerer Zoltánnal alkot egy egységet – lehet jó eredményt várni ötszázon és ezer méteren.

A viadalon kedden kilenc, szerdán fél kilenc, csütörtökön pedig nyolc órától rajtolnak a futamok, a felnőttdöntőket az első napon 16.20-tól, a másodikon 15.20-tól, míg a harmadikon tíztől, illetve 15.20-tól rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában